Haberler

Kosovalı Sırplar, Ordu Konusunu Görüşmeyecek

Kosova Meclisi’nde Kosovalı Sırpları temsil eden Sırp Listesi (SL) Partisi, Kosova ordusunun kurulması konusunu görüşmeyeceklerini açıkladı.

Kosova Meclisi'nde Kosovalı Sırpları temsil eden Sırp Listesi (SL) Partisi, Kosova ordusunun kurulması konusunu görüşmeyeceklerini açıkladı.

SL yetkilileri, Kosova Güvenlik Kuvvetleri'nin, Kosova Silahlı Kuvvetleri'ne dönüşmesini sağlayacak anayasa değişikliği hakkında Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi ile masaya oturmayacaklarını duyurdu. Yaklaşık 6 ay Kosova kurumlarını boykot ederek, kurumlardaki görevlerini askıya alan Kosovalı Sırp yetkililer, Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği'nin kurulması şartıyla, Karadağ ile Sınır Anlaşması'nı mecliste oylamak için kurumlara tekrar dönmeyi kararlaştırdı. Ancak, Sırp milletvekillerinin, meclise gelmesi durumunda Kosova ordusunun kurulmasını oylamayacakları ya da karşı oy kullanacakları belirtildi.

Sırp Listesi milletvekili Nenad Raşiç, anayasa değişikliği hakkında görüşme yapılmasına ilgi duymadıklarını belirtti. Raşiç, Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi'nin, yasa ile ordunun kurulması girişimini, emprovize edilen aceleci bir adım olarak niteledi. Raşiç, Sırp Listesi'nin, ordunun kurulması konusunu görüşmesinin çıkarına olmadığını açıkladı.

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, anayasa değişikliği yardımıyla ordunun kurulması için Sırp milletvekilleri ile diğer kurumlarda görev yapan Sırplarla istişarelerde bulunacağı ve Kosovalı Sırpları ikna etmeyi çalışacağını ifade etti. Kosova Meclisi'ndeki Sırp Partisi, daha önce Kosova ordusunun kurulmasına karşı olduğunu açıklamıştı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Karadağ Kosova Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title