Haberler

İsrail Medyası: Türkiye, İsrail'in Sularını İşgal Edecekmiş

Güncelleme:

Emekli Oramiral Güner'in Mavi Marmara itirafı, İsrail'de "Türkiye, İsrail'in sularını gemilerle işgal etmeyi değerlendirdi" iddialarına yol açtı.

9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan ve Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri ciddi bir krize sokan, 31 Mayıs 2010 tarihli Mavi Marmara baskının gerçekleşmesinden hemen önce Ankara'da yapılan üst düzey bir toplantıda Mavi Marmara gemisine "refakat ve koruma" sağlanması meselesinin görüşüldüğü yönünde Türkiye'de yayımlanan haber, İsrail'de "Türkiye, İsrail'in sularını gemilerle işgal etmeyi değerlendirdi" iddialarına yol açtı.

"ERDOĞAN'IN NE KADAR İLERİYE GİTTİĞİNİ GÖSTERİYOR"

Arutz Sheva sitesi, söz konusu "acil toplantı"ya katıldığı belirtilen dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı emekli Oramiral Nusret Güner tarafından "Türk basınına yapılan açıklamaların, Erdoğan hükümetinin İsrail karşıtı grupları desteklemede ne kadar ileriye gittiğini gösterdiğini" savunuyor.

"REFAKAT VE KORUMA GÜNDEME GELDİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yurt dışında bulundukları bir sırada yapıldığı ve Başbakan Vekili Bülent Arınç ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da hazır bulunduğu ifade edilen "acil" toplantıya ilişkin Türkiye'de yayımlanan habere göre Güner, "Toplantıda Mavi Marmara gemisine refakat ve koruma gündeme geldi" dedi.

"TÜRKİYE, İSRAİL'İN SULARINI GEMİLERLE İŞGAL ETMEYİ DEĞERLENDİRDİ"

Güner'in toplantıda yaşananları anlatırken "Refakat ve koruma için hazırız. Ancak bu durumda İsrail ile aramızda çatışma an meselesi. Angajman kurallarını uygulama yetkisi Deniz Kuvvetleri'ne verilmeli" dediğini aktaran Arutz Sheva, "Türkiye, İsrail'in sularını gemilerle işgal etmeyi değerlendirdi" iddiasında da bulunuyor.

Arutz Sheva, toplantıda "Türk hükümeti, Mavi Marmara filosuna askeri refakat olarak İsrail'e savaş gemilerini gönderme ve bunun sonucunda Yahudi devleti ile bir savaşı tetikleme olasılığını değerlendirdi" dile getiriyor, "Ancak İsrail ile silahlı bir çatışma olasılığı üzerinde düşünüp taşındıktan sonra hükümet, Mavi Marmara'yı savaş gemileriyle refakat etme fikrinden vazgeçti" diye ekliyor.

NUSRET GÜNER NE DEMİŞTİ?

Donanmadan istifa eden Oramiral Nusret Güner o günü şu sözlerle anlatmıştı: "Toplantıda Mavi Marmara gemisine refakat ve koruma gündeme geldi. Hükümet yetkilileri Deniz Kuvvetleri'nin buna hazır olup olmadığını sordu. Mavi Marmara'ya refakat ve koruma için kuvvetin hazır olduğunu belirtip ve "Refakat ve koruma için hazırız. Ancak bu durumda İsrail ile aramızda çatışma an meselesi. Angajman kurallarını uygulama yetkisi Deniz Kuvvetleri'ne verilmeli" dedim.

Kaynak: ANKA / Dünya

Nusret Güner Marmara Türkiye İsrail Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (10)

yalnız kurtethemyaren@gmail.com:

savaşırsak insan kaybımız olur ama muhakkah savaşı kazanırız ,ekonomik kaybımızda olabilir ama sonuç olarak TÜRKİYE,Filistin hatta Tüm dünya bir müsibetten ve tüm kötülüklerden kurtulur.dünya kurtulur bence düşünülmeli

26
3
yanıtYanıtla
siyonizim kahrolsunibrahim_ylmzel@hotmail.com:

Eğer Türkiye lafda değil hakiki olarak MÜSLÜMANSA kesinlikle ölümden korkmaz ama kafir İsrail akıbetinin ne olacağını bilmediğinden korkar onların halkı silahlı direniş gösteremez bizim halkımız aynı zamanda ordumuzdur Türk Ekonomisi İsrail devletini geçik Türk donanması İsrail devletinden daha gelişmiştir Kimse ülkesini küçük görmesin yalnızca onun için çabalasın Türkiye hafife alınamayacak bir güçtür bunu kimse unutmasın

23
3
yanıtYanıtla
erzincanliciwan73@gmx.de:

Israil birakin amerikayi yönetmeyi, adamlar dünyayı yönetiyor dünyayı... Türkiye israille savasak!!!!! ağzı olan konuşuyor işte

11
5
yanıtYanıtla
aylinayse_demirer@hotmail.com:

aynı durumda kalan bir İsrailli veya alman olsaydı bu konu hakkında hiç konuşmazdı...Amerikalı konuşabilir ama o da ülkesinin ne kadar güçlü olduğunu bilerek konuşur...biz neyimize güveniyoruz....

2
12
yanıtYanıtla
EROLerolbuyukburc_23@hotmail.com:

DOĞUDA NASIL PİSİ PİSİNE ŞEHİT OLUNUYORSA..BURDADA ÖYLE OLDU...TÜRK MİLLETİNİNHAYATI GERÇEKTEN AVRUPA STANDARTLARINA ORANLA ÇOK AMA ÇOK UCUZ.

7
3
yanıtYanıtla
barbaros ermanbarbaros179@gmail.com:

Israil dediğiniz sadece siyonizm ve mossadin cakalliklari ile mahallenin şımarık çocuğu. İş savaşmaya geldiği zaman bir arap çocuğuyla bile çatışmayı göze alamaz. Ama şu bilinsinki 11Eylul de ABD nin başına gelen belki daha fazlası ,Karşılık başına gelecek ,taki elini Ffilistin ve Ortadogunun üzerinden cekene kadar , iş savaşmaya geldikten sonra inanın kuş kadar yürekleri yok.Geçtiğimiz günlerde bir amerikan kanalında dinledim en büyük Israil karşıtlığı Amerika da.Artık tamamen yanlizlasmaya giden bir Israil var ortada. Aynı Hitlerin dediği gibi Dünyanın heryerini kendi vatanları gibi gören Vatansizdir bunlar.

6
2
yanıtYanıtla
MANDA33@hotmail.com:

yedik mi lan denizi.Al lan al oynamıyom.

5
2
yanıtYanıtla
erzincanliciwan73@gmx.de:

Israille savaşmak dediniz?

5
1
yanıtYanıtla
akifbabakaan12345@hotmail.com:

Misir ,Suriye ,Ürdün ,Lübnan,Filistin ,Cezayir ,Irak, Suudi Arabistan, ve Rusya ya karsi 6 gün savasinda Israil tek basina hepsinin kafasina oturta oturta vurdu.Türkiye bir tek Suriye ye savasamadi 30 sene Askerlerinin ,polisinin vatandasinin Suriye ve Iraktan gelen teröristlerce öldürülmesine göz yumdu taki Israille anlasma yapib Suriye nin Israilden korkmasina kadar.Israil olmasaydi imralidaki Apo ,Erdoganin meslektasi ve Basbakandi.Onu yakalayan da yakalatan da Israil .Türk milletinin Israillilere tesekkür borcu var

0
2
yanıtYanıtla
abuzertricotsport@hotmail.com:

elbetteki israil yanlış yapmıştır bir ülkeye insani yardım yapmaya gidenleri öldürmekle; bütün dünyanın kalkınması, yoksulluk ve açlıktan kurtulması ne ile olabilir hiç düşündünüzmü sefaletten fakirlikten insanlar nasıl kurtulur bir hayal edin dünyadaki hiç bir insanın derdi ve problemi olmadan savaşların olmadığı insanların açlıktan ölmediği para için insanların canına kıyılmadığı yalansız insanların kandırılmadığı çalıştığının emeğinin karşılığının alındığı bir dünya düşünün bunlar olursa 1000 de 1 nüfus için değil bütün insanlık için fayda sağlar 10 nesil yetecek varlığın var yaşayacağın 1 nesil neyin hesabı içindesin geriye bırakacağından hesap sorulacak enden sonrakiler iyiye kullanırlarsa kötüye kullanırlar ise hem onların hem senin saifene - - eksi yazılacak ya cehennem ya cennet ne yapabilirsinki allahın sana vermiş olduğu süre dolduktan sonra bu yazıdan sizlerde sorumlusunuz ileteceğiniz yerlere iletin lütfen haktır ancak hak ve adalet olur ise bunlara muvakıf olunur.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title