Haberler

Frattini: "Kaddafi, Muhtemelen Yaralı"

Muammer Kaddafi'nin "muhtemelen yaralı" olduğu iddia edildi.

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Libya'da ağır bombardıman altında kalan ve o günden itibaren sağlık durumu hakkında net bir bilgi edinilemeyen Muammer Kaddafi'nin "muhtemelen yaralı" olduğunu söyledi.

Trablus Piskoposu Giovanni Martinelli'nin kendisine, "Benim görüşüme göre Kaddafi Trablus'tan kaçtı, yaralı olması da muhtemel" dediğini belirten Frattini, "Ancak ne kadar doğru bilemem" dedi. Corriere TV'de konuşan Frattini, önceki günlerde Kaddafi'nin Venezuella'da olduğu ya da bombardımanın hemen ardından Trablus'da aileden birileriyle görüştüğü yönündeki iddialara inanmadığını ancak, o topraklarda yönetimle doğrudan ilişkide bulunan Monsenyör Martinelli'yi "güvenilir bir kaynak" olarak nitelendirdi. Martinelli'nin sözlerinin "dikkate değer" olduğunu dile getiren Frattini, "Uluslararası baskıyla rejim tasviye oluyor" ifadesini kullandı.

Frattini'nin açıklamasına Libya'dan yanıt gecikmedi. Trablus'dan Al Arabia'ya açıklamada bulunan rejim sözcüsü İbrahim Musa, "Kaddafi yaralanmadı" dedi.

Kaddafi'nin durumu hakkındaki soru işaretleri geçerliliğini koruyor. - Milano

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title