Haberler

Fransa, Filistin'i Tanımak İçin Harekete Geçti

Güncelleme:

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius yaptığı açıklamada; Filistin'in devlet olarak tanıyacağını söyledi.

Fransa Meclisi'nde Filistin'in devlet olarak tanınması konusu tartışıldı. Fransa Dışişleri Bakanı Fabius: " Filistin'in tanınması anlaşmazlığın nihai çözüme kavuşturulmasına katkı sağlamak için fayda sağlayacaktır."

Fransa Meclisi'nde iktidardaki Sosyalist Parti (PS) milletvekillerinin sunduğu, " Filistin'in devlet olarak tanınması" karar tasarısı tartışıldı.

Tasarıyla ilgili mecliste yapılan oturumda konuşan Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Fransa'nın sorumluluklarını yerine getirerek Filistin'in devlet olarak tanıyacağını söyledi.

Fabius, "Asıl mesele ne zaman ve nasıl olacağıdır. Filistin'in tanınması anlaşmazlığın nihai çözüme kavuşturulmasına katkı sağlamak için fayda sağlayacaktır" dedi.

Filistin'in tanınmasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde değerlendireceklerini belirten Fabius, Fransa'nın İsrail ve Filistin halklarının dostu olduğunu vurguladı.

Fabius, "Fransa, Filistin'i tanıyacaktır. Soru, ne zaman ve nasıl olacağıdır. Çünkü bu tanımanın, çatışmanın çözümsüzlüğünü aşmaya ve kalıcı çözümün sağlanmasına faydası olması gerekir" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Fabius, salı günü resmi Twitter hesabı üzerinden yayımladığı mesajında da Fransa'nın 1947 yılından beri Filistin'in devlet olarak tanınması konusunda konumunu muhafaza ettiğini ve iki devletli bir çözümden yana olduğunu bildirmişti.

OYLAMA 2 ARALIK'TA

Fransa Meclisi'ndeki Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin karar tasarısı 2 Aralık'ta oylanacak. Aynı konuya ilişkin bir başka karar tasarısının ise 11 Aralık'ta Fransa Senatosu'nda oylanması bekleniyor.

Avrupa Parlamentosu (AP) da önceki günkü oturumunda Filistin'in devlet olarak tanınması yönündeki bir tasarıyı görüşmüştü. Bu tasarının da AP Genel Kurulu Aralık ayı oturumlarında oylanması öngörülüyor.

Filistin'in devlet olarak tanınmasına yönelik girişimler son dönemdeAvrupa ülkelerinde artış gösterdi. İsveç'in geçen ay Filistin'i bağımsız devlet olarak tanıma kararının yanı sıra İrlanda ve İngiltere parlamentoları bu yönde bağlayıcılığı olmayan kararlar almıştı.

İspanya'da parlamento hükümetin Filistin'in tanımasına yönelik tavsiye kararı alırken, Hollanda'da da iktidar ortağı İşçi Partisi Filistin Devleti'nin tanınması konusunun mecliste tartışılmasını istemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Laurent Fabius Filistin Fransa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (12)

cigdemmobilWeb@haberler.com:

Gec bile kaldiniz

11
3
yanıtYanıtla
kapkara:

bundan sonrasını netanyahu düşünsün. . .

9
3
yanıtYanıtla
mukomobilWeb@haberler.com:

Batili devletler siyonizmin pencesindedir müslümanların hayrina karar almazlar

6
3
yanıtYanıtla
MehmetMobil-IOS:

Bravo Fransa

6
3
yanıtYanıtla
pprof.mobilWeb@haberler.com:

Filistine terörist diyen hain israil yalakası kendine gel

4
2
yanıtYanıtla
tasoMobil-ANDROID:

acaba ne çıkarları var?!

3
2
yanıtYanıtla
İbrahim Mobil-ANDROID:

Erdoğan hayırlı bir işe vesile oldu. Arkası geliyor inşallah müslümanlar da uyanır inşallah

3
2
yanıtYanıtla
ukbaMobil-ANDROID:

vardir bi cikarlariiii

2
1
yanıtYanıtla
CihanMobil-ANDROID:

filistine terorist diyen varlik!!!;oralar zaaten Muslumanlarin. filistinmi isgal etti, yahudi zebanerimi? denyo!

1
0
yanıtYanıtla
TÜRKMobil-IOS:

Fransa, Lawrence önderliğinde Filistin ile işbirliği yaptı Osmanlıya karşı savaşıp arkamızdan vurdular haliyle devlet olarak tanıyacak ! TÜRKÜN TÜRKDEN BAŞKA DOSTU YOKTUR, BUDA BÖYLE BİLİNE!

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title