Haberler

Barselonalı liman işçileri, İsrail'e savaş malzemesi taşıyan gemileri engelleyecek

Güncelleme:

İspanya'nın Barselona kentindeki liman işçileri, İsrail'e savaş malzemesi taşıyan gemileri engellemeye karar verdiklerini duyurdu. Barselona Liman İşçileri Sendikası, sivillerin kurban edilmesini haklı çıkaramayacak hiçbir neden olmadığını belirtti ve Birleşmiş Milletler'e, derhal ateşkes ilan etmesi ve barışçıl çözümler araması çağrısında bulundu.

İspanya'nın Barselona kentindeki bağımsız sendika olan Liman İşçileri Örgütü'ne (OEPB) bağlı liman işçileri, "Savaş malzemesi taşıyan gemilerin limanımızda faaliyet göstermesine izin vermemeye karar verdik. Hiçbir neden sivillerin kurban edilmesini haklı çıkarmaz. Derhal ateşkes ilan edilmesi ve çeşitli çatışmalara barışçıl çözümler aranması ve BM'nin eylemsizlik ya da işlevlerini ihmal etmek suretiyle suç ortaklığı konumuna son vermesi ve kuruluş ruhunu ve nedenlerini yeniden kazanması çağrısında bulunuyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

OEPB, İsrail'e silah götüren gemilerin faaliyetini engelleyeceklerini ilan etti. İşçiler, derhal ateşkesin ilan edilmesi için Birleşmiş Milletler'in harekete geçmesi için de çağrı yaptı. Çalıştıkları limanlarda savaş malzemesi taşıyan gemilerin faaliyetlerini engelleyeceklerini ilan eden liman işçileri, "Bizler, Barselona liman işçileri olarak şiddetin her türlüsünü mutlak surette reddettiğimizi bir kez daha teyit etmek istiyoruz" dedi.

SAVAŞ MALZEMESİ İÇEREN GEMİLERİN LİMANDA FAALİYET GÖSTERMESİNE İZİN VERMEYECEKLER

Sosyal medya hesabından açıklama yapan sendika, "Bir işçi topluluğu olarak, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne, Magna Carta'yı imzalayan ülkeler tarafından unutulmuş görünen ve şu anda ihlal edilen insan haklarına saygı duymak ve şiddetle savunmak bizim için bir yükümlülük ve taahhüttür. Gezegendeki diğer yerlerin yanı sıra Ukrayna'da, İsrail'de veya Filistin topraklarında. Bu nedenle mecliste, hangi bölge olursa olsun, yalnızca sivil halkın korunması amacıyla savaş malzemesi içeren gemilerin limanımızda faaliyet göstermesine izin vermeme kararı aldık.Hiçbir sebep sivillerin katledilmesini haklı çıkarmaz. Derhal ateşkes ilan edilmesini ve çeşitli çatışmalara barışçıl çözüm arayışlarının yürütülmesini, ayrıca BM'nin eylemsizlik veya işlevlerinin ihmali nedeniyle suç ortaklığı konumunu durdurmasını ve ruhunu ve ruhunu geri kazanmasını dua ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Birleşmiş Milletler Barselona İspanya Kurban İsrail Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title