Haberler

Bakü Büyükelçiliğinde Bayraklar Yarıya İndirildi

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası sonrası Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğinde ve konsolosluklarda bayraklar yarıya indirildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası sonrası Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde ve konsolosluklarda bayraklar yarıya indirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Türkiye için acı ve hüzünlü bir gün olduğunu belirterek, "Öncelikle kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Ailelerine sabır ve güç diliyoruz. Çok hüzünlü bir gün Türkiye Cumhuriyeti ve bütün vatandaşlarımız için. Bizde yurt dışındaki vatandaşlar olarak bu acıyı derinden hissediyoruz. Bu elim kazanın ortaya çıktığından itibaren Azerbaycan'da devlet yetkilileri, vatandaşlar ve tüm kardeşlerimiz mesajlarla, telefonlarla bizin bu kederli anımızda bize güç verecek şekilde bize ulaştılar desteklerini ifade ettiler. Telefondan gözyaşlarına hakim olamayan Azerbaycanlı kardeşlerimiz oldu hepsine minnettarız" dedi.

Kaza sonrası taziye defteri açtıklarını da kaydeden Coşkun, "Çok acı bir gün. Yurt dışındaki tüm temsilciliklerimiz gibi biz de büyükelçilik olarak, Nahcivan ve Gence başkonsolosluğu olarak ülkemizdeki yas uygulamasına paralel şekilde bayrağımızı yarıya indirdik. Büyükelçiliğimizde de bir taziye defteri açtık. Kederli ve çok hüzünlü bir gün. Azerbaycanlı kardeşlerimizin Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in bizzat Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza muhatap mesajları gibi biz her seviyede ifade ettikleri destek bu gibi anlarda olabilecek en büyük desteği teşkil ediyor. Ben şükranlarımızı arz ediyorum kendilerine" diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev gün içinde, faciada hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı göndermişti. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Alper Coşkun Soma Bakü Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title