Haberler

Dünya Şişmanlıyor

Dünyanın en saygın tıp dergilerinden New England Journal of Medicine’nin yayınladığı dünya şişmanlık raporuna göre, 1980 ile 2015 yılları arasında dünyanın 73 ülkesinde yaşayanlardaki şişmanlık oranı iki katına çıktı.

Dünyanın en saygın tıp dergilerinden New England Journal of Medicine'nin yayınladığı dünya şişmanlık raporuna göre, 1980 ile 2015 yılları arasında dünyanın 73 ülkesinde yaşayanlardaki şişmanlık oranı iki katına çıktı.

Asrın en büyük hastalığı olarak isimlendirilen aşırı kilolar giderek dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Dünyanın en saygın tıp dergilerinden The New England Journal of Medicine, 35 yıldır dünyanın 195 ülkesinde gerçekleştirdiği araştırmalarını bir rapor halinde yayınlayarak insanlığın en büyük hastalığının aşırı kilolar olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Raporda aşırı kilo almanın hızlı bir şekilde yayıldığını ve alınan enerjiyi vermenin hayat standartlarından dolayı çok zor olduğu belirtildi.

Raporda 1980 ile 2015 yılları arasında dünyanın 73 ülkesinde yaşayanlardaki şişmanlık oranı iki katına çıktığı, diğer ülkelerde de yükselişin devam ettiği vurgulandı. 2.2 milyar insanın aşırı kilolu olduğu belirtilen araştırmada ortaya çıkan rakamın dünya nüfusunun yüzde 30'una denk geldiği ifade edildi.

Yaşanılan şişmanlık hastalığının bir çok hastalığı tetiklediği ve aşırı kilolara bağlı 2015 yılında 4 milyon insanın hayatını kaydettiği açıklandı. Aşırı kilolardan ölenlerin yüzde 66'sı kalp ve damar rahatsızlıklarından, yüzde 15'i ise böbrek ve bağırsak ve göğüs kanserinden öldüğü açıklandı.

ABD'de aşırı kilolu çocuk ve gençlerin oranının yüzde 13 olduğu belirtilirken, bu rakam gelişmiş 20 ülkede şişmanlık oranı en yüksek oranın ABD'de olduğu bildirildi.

Yetişkinlerde en fazla kiloluların yüzde 35 ile Mısır'da olduğu, en az kiloluların ise yüzde 1.2 oranı ile Bangladeş ve yüzde 1.6 oranı ile Vietnam olarak belirlendi. Araştırmanın sonunda kilosuz insanların kilolu insanlara nazaran daha mutlu olduğunu ve ömürlerinin daha uzun olduğuna dikkat çekildi. - FRANKFURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

New England Journal Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title