Haberler

Dünya basını İstanbul seçimini böyle duyurdu

Güncelleme:

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine dünya medyası ilgi gösterdi. Reuters, AFP, BBC ve DW gibi haber ajansları, seçim sonucunu flaş kodu ile paylaştı.

Uluslararası ajanslar, gazeteler ve televizyonların gözü İstanbul seçimindeydi.

Binali Yıldırım'ın 19:15'te yaptığı açıklamasını Reuters flaş koduyla duyurdu. Son dakika duyurusuyla paylaşılan haberde, "Türkiye'de AK Parti'nin adayı Yıldırım, rakip adayın İstanbul seçimlerinde şimdilik önde olduğunu söyledi. AK Parti'nin adayı İmamoğlu'nu kutladı ve İstanbul'a iyi bir şekilde hizmet etmesini umduğunu söyledi" ifadesini kullandı.

YUNAN BASINI MANŞETTEN GÖRDÜ

Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini de gelişmeye geniş yer ayırdı.Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini gelişmeyi manşetten duyurdu. Kathimerini, "İlk sonuçlara göre İmamoğlu, %53 ile zafer kazandı" başlığını kullandı. Kathimerini, "CNN Türk ve Anadolu Ajansı'nın verilerine göre yapılan ilk seçimin ardından ikinci seçimde de zafer kazandı" dedi.

ALMAN BASINISON DAKİKA UYARISIYLA DUYURDU

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin uluslararası baskısı, "Kritik belediye başkanlığı yarışını muhalefetin adayı kazandı" ifadesiyle duyurdu.

Almanya'nın çok okunan gazetelerinden die Welt de gelişmeyi internet sitesinden duyurdu. Die Welt, "İmamoğlu, zaferini 'yeni bir başlangıç" olarak tanımladı" ifadesini kullandı.

Almanya'nın çok okunan tabloid gazetelerinden Bild de İstanbul seçimine geniş yer ayırdı. Bild internet sitesinde gelişmeyi okuyucularına duyurdu. Haberde "Muhalefetin adayı İmamoğlu net bir farkla kazandı. Erdoğan'ın adayı Yıldırım rakibini kutladı" ifadesi kullanıldı.

WASHINGTON POST:ERDOĞAN'IN PARTISI YENILGIYE UĞRADI

Washington Post, "Türkiye'de muhalefetin adayı İmamoğlu tekrarlanan seçimleri kazandı ve Erdoğan'ın partisini yenilgiye uğrattı" cümlesiyle haberi okuyucularına aktardı.

Amerikan yayın kuruluşu CNN International da internet sitesinde İstanbul'da tekrar edilen belediye başkanlığı seçimini muhalefet partisinin kazandığını belirterek, bunun Erdoğan için bir darbe olduğunu aktardı.

AFP SON DAKİKA OLARAK GEÇTİ

Fransız AFP haber ajansı, ' son dakika' gelişmesi olarak duyurduğu haberinde, "Erdoğan'ın adayı, İstanbul seçiminde mağlubiyeti kabul etti" ifadesini kullandı.

BBC: KRİTİK ŞEHİR İSTANBUL'U KAYBEDİYOR

İngiliz yayın kuruluşu BBC ise "Türkiye'nin iktidar partisi, tekrar yapılan belediye başkanlığı seçiminin ardından kritik şehir İstanbul'u kaybediyor" yazdı. BBC, bunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "büyük bir darbe olduğu" yorumunda bulundu.

EL PARİS: MUHALEFET İSTANBUL'DAKİ ZAFERİNİ TEKRAR ETTİ

İstanbul seçimi, İspanya'nın saygın gazetelerinden El Pais'in de manşetindeydi. Gazetenin internet sitesinde son gelişmelere yer verilen haberde, "Muhalefet, İstanbul'daki zaferini tekrar etti ve Erdoğan'ın partisi üzerindeki avantajını artırdı" yazdı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Belediye Başkanlığı İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title