Haberler

Suriyeli Mültecilerin Dramını Anlatan Film İrlanda'da Büyük İlgi Gördü

Güncelleme:

Ünlü Yönetmen Andaç Haznedaroğlu'nun Türkiye'ye sığınan Suriyeli Mültecilerin dramını konu aldığı Misafir adlı filmin Trinty College'nin tarihi salonunda gösterimi İrlanda'nın Başkenti Dublin'de büyük ilgi gördü.

Türkiye Cumhuriyeti Dublin Büyükelçiliği, Mültecilerle Dayanışma Derneği (MUDEM) ve Yunus Emre Enstitüsü ile Dublin Trinity College'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında film gösterimi öncesi "Suriyeli Mülteci Kadınların Objektifinden Göç" temalı fotoğraf sergisi de Dublin'deki gazeteciler ve İrlandalı katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

"TÜRKİYE'NİN YAKLAŞIMI DÜNYA İÇİN ÖRNEK OLMALI"

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Levent Burhan, Yönetmen Andaç Haznedaroğlu, Yunus Emre Enstitüsü Londra Temsilcisi Mehmet Karakuş ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) Genel Koordinatörü İbrahim Kavlak ortak bir ağızdan göç olgusunun sadece orijin ülke ve komşu ülkelerin sorumluluğunda olmadığını, tüm insanlık için önemli bir mesele olduğunu vurguladılar.Konuşmacılar, 4 milyonu aşkın sığınmacıya kucağını, yüreğini açan Türkiye'nin bu şefkatli yaklaşımının tüm Dünya için bir örnek olması gerektiğini anlattı.

BİRÇOK ÜLKENİN DİPLOMATİK YETKİLİLERİ KATILDI

MUDEM Dublin Direktörü Ecem Akarca, özellikle Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada ve aslında tüm dünyada giderek artan sığınmacı-mülteci gerçeği karşısında farkındalığın artırılması amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini anlattı. Etkinliğe Dublin'deki gazeteciler ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin yanı sıra Pakistan, Yunanistan, Portekiz, Brezilya, Fas, Kolombiya, Şili, İsviçre Büyükelçileri ile diğer birçok ülkenin diplomatik yetkilileri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Türkiye Dublin Haberler

500

Yorumlar (14)

Tim0135:

Asıl Türk Milleti nin çektiği ızdırabı, işkenceyi,devşirmelerin başımıza bela ettiği mülteci sıkıntısını film yapın 22 dalda oscar alır. Tarih iki kavimler göçü gördü ikincisi bize uğradı hem de birinciden beter!!!

8
1
yanıtYanıtla
gerçekler...:

işiniz gücünüz yalakalık. siz sanat yapmıyorsunuz cebinizi doldurmaya çalışıyorsunuz. kendi insanlarımızın flimlerini yapın. cezaevlerini şehit ailelerinin acısını, kıyıda köşede kalmış fakir ailelerin dramını yapın. ama amaç başka. o taptığınız da bir kul unutmayın. . .

6
0
yanıtYanıtla
DİLEK:

DOĞU TÜRKİSTAN''DA YAŞANAN ZULME KİMSE DEĞİNMİYOR !!!!! BİZİM ÜLKEMİZDE YAŞANAN EN BÜYÜK TRAJEDİ KENDİ IRKINA KARŞI UMURSAMAZLIK SANIRIM. . . . . İNANABİLİYOR MUSUNUZ TÜRKİYE. DE TÜRK OLMAK ZOR YHAAA!!!! SOLCU. SU IRKÇILIK YAPIYORSUN, FAŞİSTSİN DER!!! SAĞCISI AMAN SURİYELİ BİLMEM NERELİ ÇARESİZ EDEBİYATI YAPAR. . . . TÜRK''ÜN TÜRK TARAFINDAN BU KADAR ÖKSÜZLEŞTİRİLDİĞİ BAŞKA DÖNEM OLDU MU ACABA

3
0
yanıtYanıtla
bıktık artık:

Tiplere bak meymenet varmı hiç?! suriyelilerede lanet olsun filmide yere batsın!!

2
0
yanıtYanıtla
Sevgi:

Kardeşlerim bizde bir gün aynı duruma düşebiliriz bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yok sanki suriyeli kardeşlerimiz çokmu memnun evlerini topraklarını bırakıp geldiler canlarını kurtarmak için geldiler neden onları bu duruma düşürenlere lanet etmiyorsunuz onlar mazlum insanlar ve dinimizde mazluma yardım etmek en önde gelir ve yapıyorsanda burnundan getirmeyeceksin düşmez kalkmaz bir ALLAH tır unutmayın.

1
1
yanıtYanıtla
osman:

bizler Allahın iziniyle aynı duruma düşmeyiz düşsekte görmeyiz cünkü cephede şehit oluruz Atalarımızda vatan için şehit olmadılar mı

yanıt1
yanıt1
terörist başına da sayın diyorlar:

Yandaşlık ta sınır yok demek Başımızın belası Suriyeli mültecileri şirin gösterip nereye varılmak isteniyor.

0
2
yanıtYanıtla
geçmişe bakınxa:

mübadelede müslüman türk diye balkanlardan bilinçli bir projeyle getirilen ve devletin tüm imkan ve makamları teslim edilen müslüman türk düşmanı yahudi dönmesi siyonistlerde senin gibi düşünüyor.

0
0
yanıtYanıtla
FIRILDAK BÜNYAMİN:

filmi izlemeden yorum yapmanız çok saçma değil mi

0
0
yanıtYanıtla
Tim0135:

Filmin nap AK!!

yanıt1
yanıt0
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title