Haberler

Diyanet İşleri Başkanı "Toplanıp camiye gidenlere ne yapılacak?" sorusuna cevap verdi

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cuma namazı için toplanıp camiye gidenlere karşı ne yapılacak sorusuna "Cami görevlileri tedbir alacak ve cemaatle namaz kılınmayacak" diye cevapladı.

Türkiye'de de 18 kişide görülen koronavirüse karşı önlemlerin artmasıyla Diyanet İşleri de cuma namazları ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına bir süreliğine ara verildiğini açıkladı. Başkan Ali Erbaş, toplu halde namaz kılmak isteyenlere de izin verilmeyeceğini söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Türkiye'de de 18 kişide görüldü. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da konuyla ilgili alınan önlemleri açıkladı.

Cuma namazı başta olmak üzere vakit namazlarının cemaatle bir süre kılınmayacağını açıklayan Erbaş, gelen sorulara da yanıt verdi.

"TOPLANIP NAMAZ KILMAK İSTEYENLERE NE YAPILACAK?"

Bir gazeteci Diyanet İşleri Başkanı'na "Cuma namazlarında toplu halde gidip namaz kılayım diyen vatandaşlar toplu görünüm sergilerse ne olacak?" sorusunu yöneltti.

Prof. Dr. Ali Erbaş ise şu cevabı verdi "Camilerimizin görevlileri tedbirleri alacak. Cemaatle namaz kılınmayacak. Cuma namazı kılınmayacak. Bir Müslüman kardeşimiz ferdi olarak gidip kılabilecek. Tüm cami ve mescitlerimiz elden geçirilecek ve temizlenecek. Camilerde cemaatle namaz kılınmayacak, münferiden namaz kılacak. Bir iki kişi kendi aralarına kılabilir."

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Diyanet İşleri Başkanlığı Haberler

500

Yorumlar (82)

Behcet:

Milletin camilere gitmesini istemiyorsanız ezanida okutmayın tam olsun????

11
62
yanıtYanıtla
ASLI:

SENİN GİBİ CAHİL YOBAZ YÜZÜNDEN DİNDEN VAZ GEÇTİM ZATAN.

yanıt4
yanıt9
İbrâhim:

İslam dini kolaylaştırıcı bir din olması hasebiyle hastalık halinde veya hastalığını başkalarına bulaştırma ihtimaline karşılık cuma namazının kılınması hususunda rivayetler bulunmaktadır. Ayrıca aşırı derecede yağmur olması veya çamur olması durumunda bile cuma namazına gidilmemesi mubah olarak kabul etmektedir. Bu kapsamda değerlendirecek olursak mahiyetini aşacak yorumlarda bulunmamak doğru olacaktır.

yanıt15
yanıt3
BİLİM:

SONUNDA RUHANİ GÜÇLERİ BİR KENARA BIRAKIP BİLİME YÖNELDİNİZ

17
23
yanıtYanıtla
Hasan:

Ruhani güç diye bir şey olsa keşke

yanıt3
yanıt7
Türko:

BEHCET: Cami''ye gidince ne oluyor?? Okula gidin, eğitim görün. Devlete bir faydanız dokunsuz:)

11
26
yanıtYanıtla
ASABİ FATSALI:

ilk önce iman edip MÜSLÜMAN OLMAN LAZIM müslüman olmayanlar bunu anlamaz

yanıt19
yanıt12
İrfan:

Önceden cami cahilleştiriyordu, şimdi eğitim de cahilleştiriyor. Hiçbir şekilde çıkış yok.

yanıt0
yanıt1
ASLI:

GÜZEL AMA GEÇ KALINMIŞ BİR ÖNLEM. BİR ÇOK ÜLKE BUNU ÇOK DAHA ÖNCEDEN YAPTI. AVRUPADA KİLİSELER HAFTALARDIR KAPALI İRAN HAFTALAR ÖNCE TOPLU İBADETİ YASAKLADI BİR ÇOK MÜSLÜMAN ÜLKE BUNU BİZDEN ÖNCE YAPTI.

8
13
yanıtYanıtla
İrfan:

Bize daha bulaşalı kaç gün oldu. Türkiye''ye geç bulaşması çok iyi oldu. Çünkü Türkiye, Dünya''daki gelişmeleri ve olanları izledi, ve bence şuan da Türkiye her kararı çok çok önceden alıyor. Daha sadece 47 vaka ve bir sürü önlem alındı. . .

yanıt0
yanıt2
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title