Haberler

Diyaliz Cihazından 17 Yılda Kurtuldu, Şimdi Arkadaşlarına Moral Veriyor

Simav ilçesinde, 17 yıl diyaliz cihazına bağlı yaşayan kişi, böbrek yetmezliği dolayısıyla haftanın üç günü diyalize bağlı yaşantı sürüp müracaat ettiği böbrek için 10 yıl haber bekledi Böbrek hastası Mutlu: " Bana takılan böbrek benim için bir hazine. Bu hazineye, yani emekli öğretmenin emanetine sahip çıkacağım"

Simav ilçesinde, böbrek yetmezliği nedeniyle 17 yıl diyaliz cihazına bağımlı yaşayan seyyar satıcı, İzmir'de yaklaşık 7 ay önce yapılan organ nakliyle sağlığına kavuştu. Seyyar satıcı, şimdi haftanın birkaç gününde hastaneye giderek bir dönem aynı kaderi paylaştığı böbrek hastalarına moral kaynağı oluyor.

İlçeye bağlı Bahtıllı beldesinde yaşayan Kerim Mutlu (32), tam 10 yıl "Size uygun böbrek bulundu" haberi gelecek diye gözü, kulağı hep telefonda oldu, umudunu hep saklı tuttu.

Geçen ocak ayında İzmir'den beklediği haberi alan Mutlu, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Hastanede 6 kişi daha Mutlu gibi o böbreğin nakli için bekliyordu ancak sadece onun kan uyum testi olumlu çıktı.

Nakil sonrası sağlığına yeniden kavuşan Mutlu, ağır işleri yapamadığı için sokaklarda oyuncak satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 yıl önce böbrek yetmezliği nedeniyle Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesinde haftanın üç günü diyaliz cihazına bağlanmaya başlandığını söyledi.

Böbrek nakli için hastalığı yakalandıktan 7 yıl sonra müracaat ettiğini ifade eden Mutlu, "Bu süre zarfında her gün İzmir'deki hastaneden arayacaklar diye kulağım hep telefonda oldu" dedi.

Beklediği telefon görüşmesini geçen ocak ayında yaptığını anlatan Mutlu, motosikletin çarptığı 74 yaşındaki emekli öğretmenin böbreğinin naklinin mümkün olabileceğinin söylendiğini dile getirdi.

Bunun üzerine İzmir'e gittiği bilgisini veren Mutlu, şöyle devam etti:

"Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir sürprizle karşılaştım. Benden ayrı, 6 böbrek hastası daha gelmiş, kan uyum testi için sıra bekliyordu. Biraz da olsa içimde bir burukluk hissi oluştu. O gün doku testi için yapılan kan tahlillerinde sadece benim testlerim tuttu. Hayatımın en mutlu anını yaşadım. Yani öyle sevinç bir daha yaşamadım. Hemen ameliyata aldılar. 4 saat süren ameliyatın ardından 25 gün hastanede tedavim sürdü. Şimdi Allah'a binlerce şükrediyorum."

"Şimdi soyadım gibi dünyanın en mutlu insanıyım"

Kerim Mutlu, tedavi edildikten sonra Simav'daki hastaneye yine sürekli gittiğini ve oradaki arkadaşlarını unutmadığını bildirdi.

Bir iş yeri gibi gördüğü diyaliz merkezinde 17 yılının geçtiğini kaydeden Mutlu, şöyle konuştu:

"Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri diyaliz ünitesine bağlanıyordum. Tabii buradaki diğer hasta ve hastane personeliyle bir aile gibi olmuştuk. Herkes birbirlerinin derdiyle dertlenir, birbirlerinin sevinçleriyle neşelenir. Şimdi soyadım gibi dünyanın en mutlu insanıyım. Tabii ben bu dertten kurtuldum diye diyaliz merkezindeki hasta arkadaşları hiç unutmadım. Şimdi de haftanın yine belli günleri gidiyorum, o arkadaşlara moral veriyorum. İnşallah onlar da benim gibi uygun böbrekler bularak daha sağlıklı bir yaşama kavuşacak. Ameliyatımdan sonra İzmir'e tekrar gittim ve emekli öğretmenin ailesini ziyaret ederek onlara ne kadar müteşekkir olduğumu belirttim. Bana takılan böbrek benim için bir hazine. Bu hazineye, yani emekli öğretmenin emanetine sahip çıkacağım. Doktorlarımın verdiği diyetleri ve önerileri aynen uygulayacağım. En önemlisi de sürekli su içeceğim." - Kütahya

Kaynak: AA / Sağlık

Bahtıllı Tepecik İzmir Simav Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title