Haberler

Dışkapı Yıldırım Beyazıt'ta koronavirüs hasta sayısı azaldı

Güncelleme:

DIŞKAPI Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Burhan Kurtuluş, Covid-19 hastaları için ayrılmış 40 servis yatağından 20'sinin dolu olduğunu, aynı şekilde yoğun bakımda da doluluk oranının yüzde 50 olduğunu söyledi.

DIŞKAPI Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Burhan Kurtuluş, Covid-19 hastaları için ayrılmış 40 servis yatağından 20'sinin dolu olduğunu, aynı şekilde yoğun bakımda da doluluk oranının yüzde 50 olduğunu söyledi.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Burhan Kurtuluş, son dönemde alınan tedbirler ve kısıtlamalarla birlikte hastanedeki koronavirüs hastası sayısında yarı yarıya azalma olduğunu belirtti. Kurtuluş, "Şu anda Covid-19 hastaları için ayrılmış 40 servis yatağından 20'si dolu. Yoğun bakımda da aynı şekilde 40 Covid-19 yoğun bakım yatağımızdan 19'u dolu. Yani yarı yarıya bir doluluk oranımız var; servis ve yoğun bakım olarak. Bu, önceki aylarda çok daha fazlaydı. O dönem sadece acil ve Covid-19 hastalarımıza yoğunlaştık. Şimdi ise bu sayılar gittikçe düşüyor. Şu an için iyi durumdayız. İnşallah bu sayılar artmaz. Bu da tamamen vatandaşlarımıza bağlı, sadece devletin aldığı önlemlerle bu iş olmaz. En önemli şey tedbir" dedi. Kurtuluş, herhangi bir kriz anında yatak sayılarını tekrardan arttırabilme kapasiteleri olduğuna dikkat çekerek, "Şu anda biz Covid-19 hastaları için gerek duyulduğunda 40 yoğun bakım yatağı ayırdık; ama toplamda hastanemizdeki yoğun bakım yatak sayısı 120. ve biz buna 10-15 gün süre zarfında 20-30 yatak daha ekleyebiliriz. Yani toplamda 150 yoğun bakım yatağına çıkabiliriz gerek duyulduğunda. Böyle bir artma durumunda biz buna hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koronavirüs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title