Haberler

Didem Engin Biyografisi

Didem Engin
Doğum YeriAnkara / Türkiye
Doğum Tarihi13.06.1977

Didem Engin Kimdir ?

Didem Engin, 1977 Ankara doğumludur.Ankara’daki Fransız Charles de Gaulle Lisesi ve sonrasında Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden ikincilikle mezun olmuştur. “Şirketlerin Entellektüel Sermayelerinin Ölçümü” konusunda yazdığı lisans tezi ile ilgili makalesi 2000 yılında Kıbrıs’taki Yöneylem Araştırması Endüstri Mühendisliği Kongresinde yayınlanmıştır.

Avrupa Komisyonu’nun Jean Monnet bursunu kazanarak, Belçika’nın Bruges şehrindeki “College of Europe”da “Avrupa Ekonomisi” üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır.
Çalışma yaşamına Türkiye’deki AB destekli projelerin bütçeleme, ihalelerini yapma, sözleşmelerini düzenleme ve finansmanından sorumlu, Hazine Müsteşarlığı’na bağlı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin kurulmasında görev alarak başlamıştır. 2004 yılında bir danışmanlık şirketi kurmuştur.

Türkiye’nin yabancı ülkeler ve uluslararası topluluklarla olan ekonomik, ticari, sınaî ve mali ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan “Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu”’nun (DEIK) Avrupa Birliği ve Asya Pasifik iş konseyleri üyesidir. 2006 yılından bugüne pek çok iş konseyinin yönetim kurullarında görev almıştır.

Türk-Fransız, Türk-Çin, Türk-Hint ve Türk-Hong Kong iş konseylerinde Başkan Yardımcısıdır. Türk-İngiliz ve Türk-Alman iş konseylerinde ise Yürütme Kurulu Üyesidir.

2007 genel seçimlerinde CHP’nin en genç milletvekili adayı olarak İstanbul 2. Bölge’den 14. sırada aday gösterilmiştir. 2008 yılında Istanbul il yönetim kurulu üyesi seçilmiştir. 2008 - 2010 yılları arasında AB ve Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olmuştur.

2010-2012 yıllarında CHP Parti Meclisi Üyesi olarak görev yapmıştır. Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunmuştur.

Fransızca, Ingilizce, İspanyolca, Latince bilmektedir.

title