Haberler

Dha Yurt Bülteni - 9

Şehit oğlunun fotoğrafına "Kuzum benim" diyerek sarılıp ağladıFIRAT Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'de görevli olan Türk askerlerine yönelik DEAŞ militanları tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 21 yaşındaki Topçu Er Oğuzhan Demir, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaklaşık 10 bin...

Şehit oğlunun fotoğrafına "Kuzum benim" diyerek sarılıp ağladı

FIRAT Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'de görevli olan Türk askerlerine yönelik DEAŞ militanları tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 21 yaşındaki Topçu Er Oğuzhan Demir, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Reyhan Demir oğlunun fotoğrafına sarılıp öperek, "Kuzum benim" diyerek ağladı.

DEAŞ'ın saldırısında yaralanan Oğuzhan Demir Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne getirildi. Oğuzhan Demir buradan helikopterle götürüldüğü Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Oğuzhan Demir yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Şehit Oğuzhan Demir'in cenazesi bugün baba ocağı Gebze Gaziler Mahallesi'ne getirildi. Evlerinin önünde alınan helalliğin ardından şehit cenazesi Çoban Mustafapaşa Camii'ne getirildi. Cenaze namazına şehidin babası Satılmış Demir, annesi Reyhan Demir, kardeşleri Şehri, Ülkü ve Yiğit Demir, yakınları, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, EDOK Muhabere Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Ak Parti Kocaeli milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün ve vatandaşlar katıldı.

Reyhan Demir camiye yakınlarının kollarında güçlükle getirildi. Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğulan Reyhan Demir oğlunun fotoğrafını öperek, "Oğlum mekanın cennet olsun. Kuzum benim. Sen vatanı korumak için gittin oğlum, şehit oldun oğlum" dedi. İkindi namazının ardında kılınan cenaze namazı sonrası 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı.

Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, tören mangasınca bir süre omuzlarda taşındı. Şehidin cenazesi daha sonra top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi Gebze Merkez Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Şehit cenazesinin camiiye getirilmesi

-Cenaze namazının kılınması

-Sloganlar

Haber: Ergün AYAZ-Haluk TURGUT - Kamera: Faruk KIYAK - Çağla DAŞCI - Selda Hatun TAN

=================

BAKAN ÖZHASEKİ KAYSERİSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINI İZLEDİ

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, önceki gün dünyaya gelen 6'ncı torunu Mehmet Ömer'i görmek için geldiği Kayseri'de, Kayserispor-Gençlerbirliği maçını da izledi.

Oğlu Enes'in 3'üncü, kendisinin 6'ncı torunu Mehmet Ömer'i görmek için dün akşam Kayseri'ye gelen Bakan Özhaseki, bugün Kayserispor ile Gençlerbirliği arasındaki Süper lig maçını izlemek için Kadir Has Stadyumuna geldi. Bakan Özhaseki'ye Vali Süleyman Kamçı eşlik ederken, Kayserispor Başkanı Recep Mamur da bakanı kapıda karşıladı. Özhaseki, protokol eşliğinde stada girerek, locadan maçı izledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bakan Özhaseki'nin stada giriş çıkış görüntü

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

======================

Kadınlardan yara bantlı 'Hepimiz yaralıyız' eylemi

KAYSERİ'de bazı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının üyesi kadınlar, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifine tepki gösterdi. 'Hepimiz yaralıyız' diyen kadınlar yüzlerine yara bandı yapıştırarak, teklifin geri çekilmesini talep etti.

Cumhuriyet Meydan'ında toplanan kadınlar, AK Partili 5 milletvekilinin hazırlayıp Meclis'e sunduğu cinsel istismar yasa teklifinin geri çekilmesini istedi. Bazı kadınların yüzlerine yara bandı yapıştırdıkları gözlemlendi. Yara bandı eyleminin yasa teklifine karşı toplumda farkındalık oluşturmak için 'Hepimiz yaralıyız' anlamını taşıdığı ifade etti. Kadınlar, 'Susma haykır tecavüze hayır', 'Susma haykır tecavüz suçtur', 'Karanlığa teslim olmayacağız', 'Kadın yaşa özgürlük' sloganları attı. Meydandaki eylemde kadınların ellerinde taşıdıkları ve üzerlerinde, 'Devlet tecavüzcüyü koruma', 'Cinsel istismarın meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz', 'Çocuk evlilikleri zorbalıktır', 'Tecavüzü aklayamazsınız', 'Çocuk susar sen susma', 'Tecavüz yasası geri çekilsin', 'AKP çocuklardan elini çek tecavüzcüye değil çocuklara özgürlük', 'Tecavüz meşrulaştırılamaz', 'tecavüzcü yasalara karşı direneceğiz bugün yarın her gün' yazılı dövizler de dikkat çekti. Kadınlar adına konuşan Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Üyesi Büşra Karabel, "17 Kasım gecesi sunulan önerge cinsel istismar faillerine geriye dönük ceza affı getiriliyor. Önerge geçmiş cinsel suçları aklayarak, çocuk istismarcılarını affetmeyi hedefliyor. AKP'nin bu teklifiyle bundan böyle Türkiye'de kız çocuklarının 12 yaşından itibaren cinsel saldırıya ve zorla evlilik şiddetine maruz bırakılmasının yasal zemini hazırlanıyor" dedi.

Türkiye'de her 6 çocuktan birinin cinsel istismara uğradığını dile getiren Karabel, son 5 yılda ise cinsel istismara uğrayan çocuk sayısının yüzde 30 arttığını ifade etti. Karabel, "Türkiye'de tahmini 181 bin çocuk gelin var. Şimdi soruyoruz, bu önergeyi kabul ederek bu istatistikleri arttırmak mı istiyorsunuz? Bu önergenin yasalaşması Türkiye'deki kadın ve çocuk haklarının gaspından başka ne anlam ifade etmektedir?" diye sordu.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Kadınları toplanması, sloganlar, pankartlar

-Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Üyesi Büşra Karabel'in açıklamaları

-Detaylar

Haber: Cafer ZENGİN/KAYSERİ, DHA)

=========================

Oğlunun sünnetinde toplanan parayla okul yaptırdı

KARS, - ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars merkeze bağlı Bacalı Köyü'nde, SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın oğlunun sünnetinde toplanan paralarla yaptırdığı 12 derslikli okulun açılış törenine katıldı.

SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, oğlu Deniz'in sünnet düğününde verdiği sözü tuttu. Düğünde toplanan takılara kendisi de önemli miktarda katkı sağlayan Sezgin Baran Korkmaz, Bacalı Köyü'ne 12 derslikli okul yaptırdı. Okul, bugün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle açıldı.

Bakan Arslan geçen yıl Kars milletvekilliği yaptığı dönemde yine Sezgin Baran Korkmaz tarafından yaptırılan 24 derslikli Cevriye Tatiş Ortaokulu'nun da açılışını AK Parti Kars milletvekili Selahattin Beyribey ile birlikte yapmıştı. Sezgin Baran Korkmaz Kars'ta ayrıca, annesi Rahime Korkmaz'ın adına taşıyan 300 öğrencinin kalabileceği Rahime Korkmaz Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ile 1 lise ve 2 anaokulu da eğitimin hizmetine sunmuştu.

SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Karslı bir ailenin okuyamamış çocuğu olarak İstanbul'a geldiği yıllarda yoksulluk çektiğini, banklarda yattığını anlattı. Yıllar geçip iş hayatında başarılı olduktan sonra banklarda yattığı o günlerden bugünlere taşıdığı tek bir hayali olduğunu belirten Korkmaz, bunu "Ülkenin doğusu ve batısı arasındaki mesafeyi kapatmak" olarak açıkladı.

Kars'ta eğitimin çilesini çekmiş ve eğitimin önemini çok iyi anlamış biri olarak bölgedeki eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak üzere önümüzdeki dönemde de bu tür yatırımlara devam edeceklerini belirten Sezgin Baran Korkmaz, "Bana hep neden fabrika veya başka bir yatırım değil de okul diye soruyorlar. Bana göre her şeyin başı iyi eğitim. İyi bir eğitim aldıktan sonra fabrika da kurulur, her şey yapılır. Okul hassasiyetimiz yoksulluk içinde okula gitmek zorunda kalan kardeşlerimizin daha iyi şartlarda okuyabilmelerini sağlamak. İnşallah her yıl memleketimize birer tane okul inşa edeceğiz" diye konuştu.

Okul açılışını Dünya Çocuk Hakları Gününe denk geldiğine dikkat çeken Sezgin Baran Korkmaz, bu nedenle ilkokulun adının 'Aylan Bebek İlköğretim Okulu' olmasını arzu ettiklerini ve bu konudaki teklifin Milli Eğitim Bakanlığına iletildiğini sözlerine ekledi. Kars'ın Bacalı Köyü'nde inşa edilen 12 derslikli ilköğretim ve orta okulu, 2 milyon 300 bin liraya mal oldu. Kalorifer sisteminden, yer döşemesine TOKİ standartlarının en üst seviyesinde inşa edilen okulda 500 öğrenci eğitim görecek. Okul, akıllı tahtalar dahil olmak üzere her türlü ihtiyacı tam anlamıyla donatıldı. Bacalı Köyü'nde bulunan sağlık ocağı ve köy evi de Sezgin Baran Korkmaz tarafından yenilendi.

Sezgin Baran Korkmaz, ülkelerinden uzakta yaşamak zorunda kalan Afganlı ailelerin hayatlarını sürdürürken sorunlarla karşılaştıklarını anlattı. Devletin bu konudaki çalışmalarına ek olarak neler yapılabileceği konusunda çaba harcanması gerektiğini dile getiren Sezgin Baran Korkmaz, güçlüklerin yardımlaşma ve dayanışma ile aşılabileceğine dikkat çekti. Korkmaz, "Vatanlarından ayrılmak zorunda kalarak ülkemize gelen bu insanlara elimizden geldiği kadar sahip çıkmalıyız" dedi.

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Karslı İş Adamı Sezgin Baran Korkmaz, açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Bilmenizi isterim ki Kars'ın dışında da birçok yatırımımız oldu fakat bu köyün benim için çok özel bir yeri vardır. Benim annem Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nde temizlik işçisi olarak çalışırken bizi bu köyden çıkardı ve beş kardeş olarak bize dedi ki 'Siz eğer ki bu topraklarınızı unutursanız size hakkımı helal etmeyeceğim' kendisinden sizin huzurunuzda hakkını helal etmesini istiyorum. Bugün Dünya Çocuk günü. Böylesi özel bir günde burada okul açmak çok daha keyifli. Tek mücadelem buradaki kız çocuklarının okumasıdır. Erkekler bir şekilde hayata tutunabiliyor ama bu konuda şansları daha az olan kız çocuklarımızın okuması ve başarılı olması en büyük temennimdir. Onların bu eğitim yolundaki serüvenine bir çakıl taşı kadar katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'ın bendeki yeri oldukça önemlidir. Bugün bu günümüzde Sayın Bakanımızın da yanımızda olması oldukça onurlandırdı bizi. Köyümüze daha önce ne vali, ne milletvekili ne de bakan gelmişti bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu bayrağın kıymetini bilin ki bu bayrak hepimizin üzerinde dalgalansın. Bu okulumuzu oğlumuzun sünnet geliriyle yaptırdık ve o nedenle okulumuza kendi aile bireylerimizden birinin ismini vermek istemiyorum. Bu anlamda vatanını terk etmek mecburiyetinde kalan ve bir deniz kıyısında yaşamı son bulan Aylan Bebeğin ismini vermek istedik. Çünkü onun hikayesi hepimizin hikayesi. O yüzden vatanınıza ve bayrağınıza sahip çıkın ki bu topraklardan daha iyi bir toprak yok yeryüzünde. İnsanın kendi memleketinden, kendi köyünden, kendi memleketinden, kendi aşı, işi ve suyundan daha güzel bir şey yok."

Açılış programında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, Sezgin Baran Korkmaz'ı yaptığı yatırımlar nedeniyle tebrik ederek, "Ne mutlu ki doymak adına başka yere de gitse doğduğu yeri unutmayan hemşehrilerimiz var. Ne mutlu bize ki hemşehrilerimiz memleketine gelerek okul yapıyor, yurt yapıyor, kreş yapıyorum düsturuyla yola çıkıyor ve memleket insanına hizmet ediyor. Bir veriyorum ama kazancım bereketleniyor ve bin oluyor diyen bir düşünceyle hareket eden Sezgin Baran Korkmaz ve nice Sezgin Baran Korkmaz'lar var. Allah onlardan razı olsun, rabbim hayırlarını kabul eylesin" dedi.

Öte yandan Sezgin Baran Korkmaz'ı yetiştiren anne Rahime Korkmaz'ın da diğer tüm anneler gibi eli öpülesi olduğunu dile getiren Bakan Arslan şöyle devam etti:

"Elbette ki bütün annelerin olduğu gibi Sezgin Baran Korkmaz'ın annesi Rahime Korkmaz da eli öpülesi bir annemiz. Ancak ona müteşekkiriz ki köyden çıkan bir çocuğu kente götürmüş, büyütmüş ve büyütüyorum zannedersen aslında küçültmüşsünüz. Kul oldur ki büyüdükçe küçülebilsin. Sezgin Baran Korkmaz imkanlar anlamında büyümüş olabilir ama fıtrat olarak doğduğu günlere dönmüş ve o günleri unutmadan size, çocuklarınıza ve ülkemizin geleceğine hizmet ediyor. Allah kazancını bereketlendirsin inşallah. Onun güçlü olması ve bu yolda devam etmesi aynı zamanda insanımıza hizmet etmesi demek. Bu nedenle başta Sezgin Baran Korkmaz'ın annesi olmak üzere ülkemize böyle bireyler yetiştiren tüm annelerden Allah razı olsun."

Okul açılışına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars İl Balkanı Adem Çalkın, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, köy halkı, öğrenciler, öğretmenler ve Korkmaz Ailesi katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Köyden görüntü

-Okuldan detay ve genel

-Sezgin Baran Korkmaz'ın oğlu Deniz ile birlikte protokolde oturması

-Saygı duruşu ve istiklal marşı

-Sezgin baran Korkmaz'ın konuşması

-Bakan Ahmet Arslan'ın konuşması

-Sezgin baran Korkmaz'ın oğlu Deniz'in kurdele kesmesi

-Okulun açılışı

-Okulun gezilmesi

-Bakan Ahmet Arslan'ın, Sezgin baran korkmaz'ın annesi Rahime Arslan ile konuşması

-Detay

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

=========================

Gençler cinsel istismar önergesine karşı çıktı

DENİZLİ'de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyeleri ortak basın açıklaması düzenleyerek meclise sunulan cinsel istismar önergesine tepki gösterdi.

Delikliçınar Meydanı'ndaki Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen TGB ve TLB'liler, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi protesto etti. 'Tecavüz suçundan geriye dönük 4 bin kişilik af çıkartılamaz' yazılı pankartla bir araya gelen grup adına basın açıklamasını yapan TLB Denizli İl Başkanı İlkay Esma Uysal, tasarıyla geriye dönük 4 bin tecavüz zanlısının af ile çıkartılmasının hukuku ayaklar altına almak ve laikliği görmezden gelmek olduğunu söyledi. Bu affı kabul etmediklerini ifade eden Uysal, "Bu zihniyete yabancı değiliz. Keza şehvet fetvalarıyla 'Bir baba 9 yaşından büyük kızını isterse nikahına alabilir' demişlerdi geçtiğimiz dönemde. Yine bu zihniyet Ensar Vakfı bünyesinde onlarca çocuğa tecavüz etmiş, üstüne 'Bir kereden bir şey olmaz' demişlerdi. Cansel Buse Kınalı, Özgecan Aslan, Münevver Karabulut olaylarıyla da tanıyoruz bu zihniyetin temsilcilerini. Kadını ikinci plana atan, yok gören, hor gören yine bu zihniyetti. Kara zihniyetlerini ne zaman gün yüzüne çıkartsalar laiklik savaşımız başlıyordu ve önlerine dikiliyorduk. Yine aynı cevap ile karşılarına dikileceğiz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devam eden çocuk gelin sorununun bu şekilde çözülemeyeceğini savunan İlkay Esma Uysal, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da maalesef halen daha Ortaçağ kalıntısı zihniyetler mevcut durumda. Bu zihniyetleri 'başlık paraları', 'töre cinayetleri' izlemektedir. Çocuk gelinleri engellemek demek oradaki hala daha yaşamakta olan Ortaçağ'a karşı savaş açarak olur. Meclisteki tüm milletvekillerimize sesleniyoruz. Geriye dönük 4 bin tecavüz affına kesinlikle itiraz ediniz. Bir kereliğe mahsus olması bir şey değiştirmemektedir. Derhal doğruyu bulunuz ve bu yanlış uygulamayı bertaraf ediniz" diye konuştu. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde ayrıldı.

Haber: Deniz TOKAT / DENİZLİ, -

=========================

Başkan eşlerine Ödemiş gezisi

İZMİR'deki belediye başkanlarının eşleri Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in eşi Nevin Badem tarafından Ödemiş'te ağırlandı.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu'nun katılımıyla Ödemiş'te düzenlenen 'Başkan Eşleri Buluşması'na, Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem'in eşi Nevin Badem'in ev sahipliğinde Bayındır, Beydağ, Bornova, Çiğli, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Narlıdere, Selçuk, Tire ve Torbalı Belediye başkanlarının eşleri katıldı. Konuklar ilk olarak AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem'i makamında ziyaret etti. Başkan Mahmut Badem ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Ödemiş Belediyesi çalışmaları ve Ödemiş hakkında genel bilgiler verdi.

Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ile Bedia Akartürk Müzesi'ni gezen kadınlar, geçmiş dönemlerde kadınların kullandıkları giysi ve takıları ilgiyle inceledi. Başkan eşleri Ödemiş Belediyesi Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi ve Barınma Evi'ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleriyle sohbet eden kadınlar, huzurevi sakinlerinden Öngel Akı'nın, kemanıyla çaldığı şarkılara eşlik etti. Başkan eşlerinin son durağı Birgi oldu. Tarihi ve doğasıyla birçok güzelliği barındıran Birgi'de turist otobüsüyle gezen kadınlar, Ödemiş ziyaretinden memnun ayrıldı.

Haber: ÖDEMİŞ (İzmir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oğuzhan Demir Suriye Gebze Politika Güncel Haberler

title