Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ UZUN FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDIAK Parti 24'ncü Dönem Mersin eski Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçlaması ile gözaltına alındı.

1)AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ UZUN FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

AK Parti 24'ncü Dönem Mersin eski Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçlaması ile gözaltına alındı.Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan tarafından konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca yapılan hain kalkışma teşebbüsü ile Anayasal düzeni değiştirmek ve bu terör örgütüne üyelik suçlarından, örgüte yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi. Savcı Ercan, bu sabah itibariyle 24.Dönem Mersin Milletvekili olarak görev yapan Ahmet Tevfik Uzun'un, FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan yakalanarak, gözaltına alındığı, hakkındaki arama ve el koyma çalışmalarının ise devam ettiğini bildirdi.Gözaltına alınan Uzun 1968 Tarsus doğumlu. İstanbul üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan Uzun, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde İl Genel Meclis üyesi olarak siyasete atıldı. Ahmet Tevfik Uzun, 24'ncü Dönem Genel Seçimi'nde AK Parti'den milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. İngilizce bilen Uzun evli ve 4 çocuk babası.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Tevfik Uzun'un ARŞİV görüntüsü

-Adliye binasından görüntüler

-Emniyet binasından görüntüler

SÜRE: 00: 53  BOYUT: 28.68 MB

Haber: Ali Ekber ŞEN-Kamera: MERSİN,

=====================================================

2)ÇORUM'DA OTOBÜS DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 38 YARALI

ÇORUM 'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere 1 kişi öldü, 4'ü ağır 38 kişi de yaralandı.Antalya'dan Tokat'a giden 52 yaşındaki Bekir Satılmış yönetimindeki 60 BD 851 plakalı yolcu otobüsü, Çorum-Mecitözü karayolunun 24'ncü kilometresindeki Elvançelebi Mevkii'nde yoldan çıkarak devrildi. Kaza nedeniyle çok sayıda  ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. İlk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğü 4'ü ağır 38 kişinin de yaralandığı belirtildi. Kazayla ilgili soruştuma sürüyor.

Görüntü Dökümü :

---------------------------

-Kaza yerinden görüntü

Kaza yeri

Hastanenin önünden detay

Yaralılardan detay

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç'ın yaralıları ziyaret etmesi

Röportaj

(SÜRE : 3.30 - BOYUT : 184 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ ÇORUM, -

==================================================

3)SİLVAN'DAKİ OPERASYON SONA ERDİ

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde 6 Mayıs tarihinde başlanan operasyon sona erdi. Operasyon kapsamında, 1 adet doçka uçaksavar, 1 adet dragunov keskin nijancı tüfeği, 4 kaleşnikov tüfek ve bir tabanca ile 2 adet el bombası bulundu.

Silvan İlçesi Kuzeydoğusu'nda 6 Mayıs tarihinde başlayan ve dün akşam saat 22.00'da sona eren Bayrak-51 Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç Operasyonu ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Silvan ilçesi kuzeydoğusunda 06 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 22.00'dan itibaren icrasına başlanılan Bayrak-51 Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç Operasyonu, 07 Mayıs 2017 Pazar günü saat 22.00 itibariyle başarıyla tamamlanmıştır. Söz konusu faaliyet kapsamında; Operasyon bölgesindeki köy ve mezralarda şüpheli olarak belirlenen 11 ev ve eklentisinde Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararına istinaden icra edilen adli arama faaliyeti neticesinde, 2 işbirlikçi şahıs yakalanarak Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı gereğince gözaltına alınmış, operasyon birliklerince icra edilen temas araması neticesinde 1 adet doçka uçaksavar silahı, 1 adet dragunov keskin nişancı tüfeği, 4 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 2 adet el bombası, 1 adet Doçka sehpası, 3 bin 311 adet muhtelif fişek, [(691) adet Doçka Uçaksavar Silahına ait 12,7 mm fişek, (2.057) adet PKM (Bixi) Makineli Tüfeğe ait 7,62x54 mm fişek, (10) adet Dragunov (Kanas) Keskin Nişancı Tüfeğe ait 7,62 mm fişek, (522) adet M-16 Piyade Tüfeğe ait 7,62 mm fişek ile (31) adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeğe ait 7,62x39 mm fişek], 3 parça halinde 149 adet Doçka silahına ait şerit mayon, 8 adet muhtelif şarjör, 1 adet sırt çantası, 150 kilogram yiyecek malzemesi ile yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı gereğince ele geçirilen yiyecek, yaşam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmiş, silah ve mühimmat muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Bulunan silahların sergisi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

====================================================

4)DİYARBAKIR'IN 16 KÖYÜNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

DİYARBAKIR'ın Lice ile Hani İlçesi'nin kırsal kesiminde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyonlar öncesi sivillerin zarar görmemesi amacıyla, bugün saat 05.00'dan geçerli olmak üzere 16 köyde ikinci bir duyuruya kadar, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.Terör örgütü PKK'ya yönelik Lice ve Hani ilçelerinde düzenlenecek operasyon öncesi 16 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi: "Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde Lice İlçesine bağlı olan; Abalı köyü, Birlik köyü, Şenlik köyü, Erginköy köyü, Tuzlaköy köyü, Çeper köyü, Ecemiş köyü, Daralan köyü ve Duruköy köyü, Hani İlçesi'ne bağlı olan; Serenköy köyü, Uzunlar köyü, Yukarıturalı köyü, Kalaba köyü, Topçular köyü, Akçayurt köyü ve Kaledibi köyü 8 Mayıs 2017 günü saat 05.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

DİYARBAKIR, -

=================================================

5)ADANA'DA HAVA DESTEKLİ NARKOTİK OPERASYONU: 15 GÖZALTI

ADANA'da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda 15 kişiyi gözaltına alına alan ekipler, yaptıkları aramalarda ise 3 kilo 850 gram esrar, 70 kök hint keneviri ile 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen şahısların adreslerine sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. Asayiş, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden 500 polisin katıldığı operasyona, polis helikopteri de havadan destek verdi. Direnişin olabileceği adreslerin demir kapıları, özel harekat polisleri tarafından koç başıyla kırılarak girildi. 29 ev ve iş yerinde özel eğitimli detektör köpeklerle arama yapan ekipler, 3 kilo 850 gram esrar, 70 kök hint keneviri ile 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi, uyuşturucu satıcılığından aranan 15 kişiyi ise gözaltına aldı. Arama yapılan bir kahvehanenin demir kapısının sürgülerler güçlendirilmiş olması dikkat çekti. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zırhlı polis aracının Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışı

Operasyon yapılacak evin önündeki Özel harekat polislerinden görüntü

Özel harekat polislerinin eve girmesi

Havadaki polis helikopterinden görüntü

Özel harekat polislerinin arama yapılacak kahvehanin demir kapısı koç başı ile kırması

Demir kapıdaki sürgülerden görüntü

Detektör köpek ile arama yapılması

Polislerin çay ocağının altında arama yapması

Gözaltına alınan şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Süre: 03'57" Boyut: 241 MB

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

====================================================

6)GAZİANTEP'TE, UYUŞTURUCU SATICILARINA ŞAFAK OPERASYONU

GAZİANTEP'te, sokakta uyuşturucu satan ve 'torbacı' olarak adlandırılan kişilere yönelik şafak operasyonu düzenledi. Özel harekat timlerinin de katılımıyla düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alınırken, uyuşturuculara el konuldu. Operasyon düzenlenen ve dışında 4 güvenlik kamerası bulunan bir evde yapılan aramada 5 tüfek, 1 tabanca ile çelik yelek ele geçirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik çalışma başlattı. Uzun süren takibin ardından uyuşturucu satıcılarını belirleyen polis, şüphelilerin yakalanması için savcılık izniyle günün ilk ışıkları ile operasyon başlattı.

200 POLİSLE OPERASYON

Şafak vakti yola çıkan aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu polis ekipleri, kentin çeşitli semtlerinde şüphelilere ait 10 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Kapıları 'koç başı' ve balyoz kullanarak kırarak içeri giren polis, şüphelileri gözaltına alarak evleri didik didik aradı. 200 polisin katılımıyla gerçekleştirilen ve eğitimli narkotik köpeği Alex'in de kullanıldığı operasyonlarda arama yapılan evlerde; satışa hazır esrar, eroin ile uyuşturucu haplar bulundu.

GÜVENLİK KAMERALI EVDEN CEPHANE ÇIKTI

Operasyon kapsamında özel harekat polisleri; Sultan Selim Mahallesi'nde dışı güvenlik kameraları ile donatılmış eve balyozla kapısını kırarak girdi. 5 tüfek ile 1 tabanca, çok sayıda bıçak ve fişek bulunan evde yapılan detaylı aramada ayrıca bir de çelik yelek ele geçirildi. Evde uzun süre arama yapan polis, şüpheli bir kişiyi gözaltına alarak sorgulamak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Diğer adreslerde de uyuşturucu ele geçiren polisler 4 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

OKULA GİDEN ÇOCUKLAR ŞAŞIRDI

Bu arada operasyonun düzenlendiği semtlerde, okula gitmek için evlerinden çıkan çocuklar Sokaklarda önlem alan özel harekatçılar ile zırhlı araçları görünce şaşırdı. Öğrenciler, polislerin operasyonunu uzaktan meraklı gözlerle izledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis araçlarının emniyetten çıkışı

Zırhlı araçların emniyetten çıkışı

Özel harekat polislerinin adrese baskın yapması

Polisin koçbaşı ile kapıyı kırması

Polisin ev içerisindeki arama çalışması

Narkotik köpeğinin evde arama yapması

Evde ele geçirilen silah ve malzemeler

Evdeki güvenlik kameraları

-Çocukların operasyonu izlemesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Hasan KIRMIZITAŞ-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 178 MB

==================================================

7)ESKİŞEHİR'DE ÖZEL HAREKAT POLİSLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

ESKİŞEHİR'de aralarında Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekiplerinin de bulunduğu 150 polisin katılımıyla uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda kullanılan eğitilmiş polis köpeği 'Leydi' bir evin mutfağında poşet içerisine konulmuş sentetik uyuşturucu bonzai buldu.

Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı düzenlediği belirtilen sokak satıcılarına yönelik uyuşturucu operasyonuna Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele, Asayiş, Terörle Mücadele, Önleyici Hizmetler ile Özel Harekat şubelerinde görevli polisler katıldı. Sabah erken saatlerinde düzenlenen operasyonda özel harekat polisleri apartman ve evlerin kapılarını koçbaşları ile kırıp içeri girdi. Eskişehir'de 10 ayrı adresi eş zamanlı yapılan operasyonda eğitilmiş polis köpeği 'Leydi' de evlerdeki aramalarda kullanıldı. 'Leydi', bir evin mutfağında sebzelikte saklanmış poşet içerisine konulmuş bir miktar bonzai buldu. Yetkililer operasyonla ile ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Özel harekat polislerinin emniyet müdürlüğü bahçesinden araçlarla çıkmaları,

-Polis araclarının operasyonunun olacağı adreslere gitmesi,

-Özel harekat polislerinin apartmana girmeleri, kapıların kırılma seslerinin gelmesi,

-Eğitilmiş polis köpeği Leydi'nin aramalara katılması,

-Leydi'nin mutfakta bulduğu poşet içerisindeki bonzainin görüntüsü.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

================================================

8)UYUŞTURUCU SATICILARINA ŞAFAK OPERASYONU

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire başkanlığı tarafından ülke genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyon kapsamında Kayseri'de 120 polisin katıldığı şafak operasyonu yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptığı operasyonda,  şafak vakti Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan polisler gruplar halinde operasyonların yapılacağı  çok sayıda evlere eş zamanlı baskın gerçekleştirdi.  Evlere baskın yapan polisler, evin her yerini didik arayarak uyuşturucu aradı. Mutfakta bulunan baharat kavanozlarını dahi inceleyen polisler, yapılan aramalarda buldukları silah ve uyuşturucu maddelere el koydu.

Görüntü dökümü:

-----------------------

Operasyon ekiplerinin emniyette toplanması

Polislerin operasyon yapılacak eve girmesi

Evde arama yapılması

Ruhsatsız silah ele geçirilmesi

Detay

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 19 saniye /41 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Tevfik Uzun Ak Parti Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
title