Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

Cilvegözü TIR çıkışlarına kapatıldı, Halep'ten göç bekleniyor (6)15'TEN FAZLA YARALI TEDAVİYE ALINDIHALEP'ten tahliye edilen ağır yaralı Suriyeliler, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bekleyen ambulanslarla Hatay'a getirildi.

Cilvegözü TIR çıkışlarına kapatıldı, Halep'ten göç bekleniyor (6)

15'TEN FAZLA YARALI TEDAVİYE ALINDI

HALEP'ten tahliye edilen ağır yaralı Suriyeliler, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bekleyen ambulanslarla Hatay'a getirildi. 15'ten fazla yaralı, sınıra bölgesine yakın olan Reyhanlı ve Antakya Devlet Hastaneleri ile Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Yeni yaralıların getirilmesi ihtimaline karşın hastanelere ek tedbirler alınırken, Suriye'ye açılan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda da 25 ambulansın hazır beklediği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

Antakya Devlet Hastanesi'nin tabelası

Antakya Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin tabelası

Acil girişinde bekleyen ambulans

Ambulansla gelen yaralının indirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK / HATAY,

===============================

Bakan Avcı, 'Dost İslam'a Hizmet Ödülleri' törenine katıldı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Konya'da 'Dost İslam'a Hizmet Ödülleri' töreninde, Pakistanlı İslam alimi ve şair merhum Muhammed İkbal adına, torunu Walid İkbal'a ödül verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 'Dost İslam'a Hizmet Ödülleri' törenine katılmak için bugün Konya'ya geldi. Bakan Avcı, ilk olarak Mevlana'nın hocası olan Şems-i Tebrizi'nin türbesini, ardından da Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Daha sonra Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Avcı, Mevlana'nın görüş ve tasavvufi düşünlerini yaşatmaya çalışan Mevlevilik ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Mevlevilik mutfağını dünyaya tanıtacaklarını ifade eden Bakan Avcı, "Konya'da önümüzdeki dönem ağırlık vereceğimiz konulardan bir tanesi de Mevlevi mutfağıdır. Daha doğrusu Konya mutfağının içerisinde Mevlevi mutfağının seçkin özelliklerini, kültürünü, dünyaya tanıtmak. Önümüzdeki dönemde dünya çapında Mevlevihane'si olan 117 şehrin oluşturacağı birliktelik içerisinde Konya'nın kültürel özellikleri de daha fazla tanınma şansı bulacak" dedi.

Bakan Avcı daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti, Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi, Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen 'Dost İslam'a Hizmet Ödülleri' törenine katıldı. Törende ödüller Pakistanlı İslam alimi ve şair merhum Muhammed İkbal ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Uludağ'a verildi. Bakan Avcı, Muhammed İkbal adına ödülü, torunu Walid İkbal'e verdi.

Görüntü Dökümü

---------

Bakan Avcı'nın ziyaretlerinden detay

Ödül töreninden detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ KONYA,

==========================

Çorum'da okullar bir gün tatil edildi

ÇORUM'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk merkezindeki okullar, bir gün tatil edildi.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

ÇORUM,

===================

Otomobil tutkunlarından polise destek ziyareti

KONYA'da bir grup otomobil tutkununun kurduğu grubun üyeleri, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaret edip, polislere tatlı ikram etti.

Konya BMW/M Power Konya Başkanı Samet Betimen ve beraberindeki üyeler, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne destek ziyaretinde bulundu. Yaklaşık 40 araç, Konya Büyüşehir Belediye Stadı önünde toplanarak kortej eşliğinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne hareket etti. Burada başkan Betimen ve beraberindeki heyet, polislere taziyelerini sunarak, desteklerini iletti.

Ziyaret sırasında konuşan Samet Betimen, "Dünyanın hiçbir yerinde bombalar patlatılarak, polis ve asker şehit edilerek, barış istiyoruz diyen şerefsiz, hain bir topluluk yoktur. Bugün Türk bayrağını yakarak, vatanımıza göz dikerek, polisimize ateş ederek mutlu olacağını sanan gafillere üç kelimelik mesajımız var. Unutmam, unutturmam, affetmem. Ne kadar trafikte görünce heyecanlansak da, 5 saniye için teybin sesini kıssak, emniyet kemerini takıp, egzosu ve sisleri kapatsak da her cezaya razıyız. Yeter ki siz şehit olmayın" dedi.

Grup üyeleri daha sonra polislere tatlı ikramında bulundu.

Görüntü dökümü:

---------

Samet Betimen açıklama

Polislere tatlı ikramı

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

============================

Falezlerden düşen kadını polis kurtardı

ANTALYA'da, falezlerden düşüp yaralanan kadın, boğulmak üzereyken deniz polisi tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 21.30 sıralarında Muratpaşa İlçesi Lara bölgesi Falez Park'ta meydana geldi. Kemliği henüz öğrenilemeyen 25-30 yaşlarındaki yabancı uyruklu olduğu tahmin edilen kadın, falezlerin üzerinde alkol alırken, dengesini kaybedip 30 metre yükseklikten denize düştü. Olayı fark eden bir balıkçı, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Deniz polisinin botla ulaştığı kadın, boğulmak üzereyken sudan çıkarıldı. Kaleiçi Yat Limanı'na getirilen kadın, burada hazır bekleyen ambulansla, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan kadının, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Polis, kadının kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

-Deniz polisi bottan detay

-Deniz polisinin kadını battaniyeye sarması

-Genç kadına müdahale edilmesi

-Polisin kadının kıyafetini incelemesi

-Kadının ambulansa alınması

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR / ANTALYA,

=====================

Kayseri'de kaza: 1 ölü

KAYSERİ'nin Pınarbaşı İlçesi'nde şarampole yuvarlanan TIR'ın sürücüsü 41 yaşındaki İsmail Köroğlu, yaşamını yitirdi.

Kaza, Kayseri-Malatya karayolunun 78'inci kilometresinde meydana geldi. İsmail Köroğlu yönetimindeki plakası öğrenilemeyen TIR, karla kaplı yolda kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı. Kazada, araç içerisinde sıkışıp ağır yaralanan Köroğlu, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Ambulansla Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İsmail Köroğlu, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan karayolu, TIR'ın çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Haber: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

==========================

AK Partili eski vekilin FETÖ imamıyla fotoğrafı ortaya çıktı

AK Parti eski Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç'ın, FETÖ/PDY'nin Nazilli imamı olduğu ve ABD'ye kaçtığı öne sürülen Ayhan Yılmaz ile ABD'de çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. Kılınç, milletvekilliği döneminde, "Cemaat beni öldürecek" diye açıklama yapmıştı.

Ak Parti eski Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç'ın, örgütün Nazilli imamı olduğu ve Amerika'ya kaçtığı öne sürülen Ayhan Yılmaz ile beraber Amerika'da çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. Fotoğrafın 2011 yılında çekildiği belirtilirken, Yılmaz'ın bir süre Nazilli imamlığı yaptığı, 15 Temmuz sürecinde ise ABD'ye kaçtığı iddia edildi.

Ali Gültekin Kılınç, milletvekilliği yaptığı dönemde, "Cemaat beni öldürmek istedi" şeklindeki açıklamada bulunmuştu.

Haber: Cem ULUCAN/AYDIN,

========================

Zonguldak'ta FETÖ şüphelisi 7 kişi adliyede (2)

5 KİŞİ TUTUKLANDI

ZONGULDAK'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 7 şüpheli, savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, şüphelilerden 5'iinin tutuklanmasına hükmederken, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber: Gürkay GÜNDOĞAN / ZONGULDAK,

================================

Eskişehir'de FETÖ şüphelisi 13 kişi adliyeye sevk edildi (3)

9'U TUTUKLANDI

ESKİŞEHİR'de FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan ve bu sabah adliyeye sevk edilen eski belediye çalışanı 13 kişiden 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğer şüpheliler adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Haber: Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,

===========================

Nöbetteki polislere ve askerlere sıcak çorba ikramı

TOKAT'ta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından, kentin girişlerinde oluşturulan uygulama noktalarında görev yapan polis ve askerlere sıcak çorba ikram edildi.

Tokat'ta MHP İl teşkilatı, polislere moral olması ve yanlarında olduklarını göstermek için şehrin girişlerinde bulunan uygulama noktasında görevli polis ve askerleri ziyaret etti. İl Başkanı Onur Çalışkan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen ziyaret sırasında eksi 4 derecede görev yapan polis ve askerlere sıcak çorba ikram edildi.

MHP İl Başkanı Onur Çalışkan, her zaman polis ve askerin yanında olduklarını söyleyerek, "Ülkemiz sıkıntılı ve zorlu bir süreçten geçmekte. Öncelikle ben İstanbul'da yaşanan elim terör hadisesini şiddetle kınıyorum. Bu noktada polisimizin, askerimizin dün olduğu gibi yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ne polislik ne de askerlik mesleği, kesinlikle maddiyatla ölçülemeyecek bir meslektir. Yüreğinde vatan aşkı olmayan, yüreğinde vatan sevdası olmayan hiçbir insana, bu işi zorla yaptıramazsınız. Biz de onların yanında olduğumuzu bir nebze hatırlatmak için polis noktalarımızı ziyaret etmeye devam ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Nöbet yerleri ziyaret

-Çorba ikramı

-Açıklama

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

============================

Düğün'e dünya prömiyeri

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Mehmet Balkan'ın koreografisini yaptığı 'Düğün' adlı tek perdelik balenin dünya prömiyeri yapıldı.

Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelenen 'Düğün'ü, Vali yardımcıları Süleyman Deniz, Cemal Yıldızer, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, MDOB Sanat Yönetmeni ve Müdürü Ufuk Kasar ile çok sayıda sanatsever izledi. Uzun süredir hazırlık çalışmaları süren eseri, 'Dostum Akdeniz', 'Bach Oryantal', 'Mevlana'nın Çağrısı', 'Fındıkkıran' ve 'İlişkiler' balelerinin koreografisine imza atan Mehmet Balkan, Lale Balkan ile birlikte sahneye koydu. İki kız kardeşin aynı gence aşık olmasını, geleneksel motifler, folklorik adımlar ve müzikle harmanlayarak anlatan eserin müziğini Erim Ardal, dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımı da Sevtaş Demirer Ulaş üstlendi.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin baş dansçıları Deniz Kılınç ve Tuncay Tunçeli'n görev aldığı eserde, MDOB'dan Büşra Ay, Ozan Demirbaş, Özlem Şenormanlılar, Meltem Ayar, Ender Üçdemir, Miray Boyacıoğlu, Tutku Barın Tümen ve Niyazi Cingöz rol aldı.

ÇOK YORUCU VE UZUN BİR SÜRECİ OLDU

Kareograf Mehmet Balkan, eser için uzun bir çalışma süreci geçirdiklerini belirterek, "Eserin çok yorucu ve uzun bir süreci oldu. Çok uzun bir eser olmamasına rağmen teknik açıdan modern ve folklorik stepleri bünyesinde barındıran bir bale olarak görüyorum. Takriben 15 dakikalık bir süreçten oluşuyor. 35 dakikada içerik olarak iki kız kardeşin, açık olduğu bir erkeğin ve bir ailenin yaşadığı, aslında mutlu sonla bitmesi gereken dediğimiz, bir drama ile sonlanan bir eser" dedi.

Gösterimde ayrıca, Arturo Marquez'in 'Danzon' müzikleri dizisinin ilk iki bölümü üzerine Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un koreografisiyle hazırlanan bir perdelik 'Danzon' balesi de sahneye konuldu. Gösterinin sonunda sanatçılar, sanatseverlerin alkış yağmuruyla sahneden ayrıldı. 'Düğün', 17 Aralık Cumartesi saat 20.00'de Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde yeniden sahnelenecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------

-Kültür Merkezi girişi

-Kültür Merkezi'ne giren sanatseverler

-Salonda bulunan sanatseverler

-Temsilden genel ve detay görüntü

-Mehmet Balkan ve Lale Balkan salonda bulunanları selamlarken

-Sanatçılar salonda bulunanları selamlarken

-Salonda bulunanlar sanatçıları alkışlarken

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN / MERSİN,

================================

Ağrı'da, Rusya uyruklu DEAŞ'lı terörist yakalandı

AĞRI'da, eylem yapmak amacıyla ülkeye giriş yaptığı değerlendirilen terör örgütü DEAŞ üyesi Rusya uyruklu H.M. yakalanıp, tutuklandı.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 3 Aralık tarihinde kent merkezindeki bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda, terör örgütü DEAŞ üyesi Rusya uyruklu H.M. gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, farklı kişilere ait sahte geçici koruma kimlik belgeleri, aralarında kendisinin de bulunduğu DEAŞ paçavrası altında çekilmiş fotoğraflar ile dijital materyaller ele geçirildi.

Türkiye'ye illegal yollardan eylem yapmak için geldiği değerlendirilen H.M., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AĞRI,

================

Bartın'da taşımalı eğitime kar engeli

BARTIN'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim veren okullar yarın, bir günlüğüne tatil edildi.

Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "16 Aralık 2016 Cuma günü köylerimiz ile taşıma yapılan okullarımızda yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiş olup, İl, İlçe ve Belde merkezlerimizde eğitim-öğretim devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Ayhan ACAR/BARTIN,

====================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Balkan Cilvegözü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title