Haberler

Dha İstanbul - Belediye Başkanı Akgün: Televizyon Kulesinde İz Yok Sinek Vurmuyor Buna Helikopter...

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHABüyükçekmece'de düşen helikopter ile ilgili Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün açıklama yaptı.

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Büyükçekmece'de düşen helikopter ile ilgili Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün açıklama yaptı. Akgün, helikopterin kullanım dışı olan televizyon kulesine çarptığı açıklamalarına karşı, "Televizyon kulesi önünüzde, bir yere çarpsa iz olmaz mı? Bir iz olur, bir şey olur, sinek vurmuyor buna helikopter vuruyor" dedi.

Televizyon kulesinde görevli Ramazan Atalay ise helikopterin çarpmasına dair bir ses duymadığını belirtti ve "Bizim aktif çakar lambamız çalışıyor, tüm makinelerimiz aktif halde. En tepedeki lambamız çalışıyor, o esnada da çalışıyordu, ben kontrol ettim" dedi.

"10 METRE ÖNÜMÜZÜ GÖREMEDİĞİMİZ BİR SİSTE UÇUYOR"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Aygün, "Hemen olayın olduğu yerin güneyinde akaryakıt istasyonunun kameralarından alınan görüntüleri defalarca izledik bir şey çıkartamadık ondan, göremedik, anlayamadık bir türlü. Ama sonuçta sikorsky helikopter. 10 metre önümüzü göremediğimiz bir siste uçuyor, yüzde yüz görerek uçmuyor, aletle uçuyor. Bunun sonucu ancak kaza kriminal ekiplerinin çalışması ortaya koyacak. Televizyon kulesinin sağında, solunda, ortasında, uçtaki antende fiziki olarak bir şey göremedik. Ama sonuçta olsa da olmasa da burası bütün uçuş haritalarında yer alır. Bu kadar yoğun bir siste ben olsam uçmam ama nasıl bir uçuş yapmıştır bilmem. Bunların tamamı bilimle ortaya koyulacaktır. Yazık oldu" dedi.

"SİNEK VURMUYOR BUNA HELİKOPTER VURUYOR"

Hasan Akgün, "Televizyon kulesi önünüzde bir yere çarpsa iz olmaz mı? Bir iz olur, bir şey olur. Sinek vurmuyor buna helikopter vuruyor. Anteni de görüyorsunuz… Diyelim ki vurdu, o zaman kırılması lazım, bir şey olması lazım. Ben bilemiyorum, eğer çarpmışsa ortaya koyacaklardır" diye konuştu.

"BİZİM AKTİF ÇAKAR LAMBAMIZ ÇALIŞIYOR"

Televizyon kulesinde görevli olan Ramazan Atay ise kazayı şöyle anlattı:

"Yukarıda her hangi bir bulguya biz rastlamadık. Zaten en ufak bir şeyde yukarıda bir çıtırtı dahi olsa duyuyoruz. Kaza esnasında görevdeydim, hemen çıktım baktım dumanı gördüm. Ama kuleyle ilgili veya çarpmayla ilgili bir şey görmedim. Hemen yukarı çıktım zaten çok sis vardı sis dağıldıktan sonra baktım oraya herhangi bir şey görmedik. An itibariyle de bizimle alakalı bir şey gözükmüyor. Çakar lamba ile ilgili sorular doluşuyor. Bizim aktif çakar lambamız çalışıyor, tüm makinelerimiz aktif halde. En tepedeki lambamız çalışıyor, o esnada da çalışıyordu, ben kontrol ettim. Şu anda da aktif, öyle bir sıkıntımız yok. Kulemizde de kazayla ilgi hiçbir bulguya rastlamadık.

TELEVİZYON KULESİ HAKKINDA

Endem Şirketler grubu tarafından yapımına 1999 yılında başlanan kule, 2008 yılında tamamlandı. Kulenin beton şaftının yüksekliği 163, döner lokantanın olduğu çelik kısmının yüksekliği 54 ve anteninin uzunluğu ise 30 metre. Kule de bulunan restoran bir süredir kullanılmazken, televizyon kulesi olarak da frekans tahsisi yapılmadığı için kullanılmıyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Ekgün'ün açıklamaları

Atay'ın açıklamaları

Kuleden görüntüler

Detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Hasan Akgün İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title