Haberler

Depremzede Aileler Evlerine Kavuştu

Erciş ilçesinde Evini Yapana Yardım modeliyle yaptırılan köy konutlarının anahtarı hak sahiplerine teslim edildi.

Erciş ilçesinde Evini Yapana Yardım modeliyle yaptırılan köy konutlarının anahtarı hak sahiplerine teslim edildi.

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nca Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan evlerin yerine Erciş ilçesine bağlı köylerde EYY modeliyle inşa edilen konutların anahtarı, törenle hak sahiplerine verildi.

Dinlence köyünde yapımı tamamlanan 40 evden 21'inin anahtar teslim törenine katılan Vali Münir Karaloğlu, bir yılık sıkıntılı süreci herkesin birlikte yaşadığını belirterek, bu sıkıntıdan kurtulmak için herkesin el birliği, gönül birliğiyle çalıştığını söyledi.

Karaloğlu, 40 konuttan yapımı tamamlanmayan 19'unun anahtarını da bir iki hafta içinde teslim edeceklerini vurgulayarak, şu anda bin 260'ı Erciş'in köylerinde olmak üzere Van'da 3 bin 100 konutun yapımının devam ettiğini bildirdi.

Kar düşmeden evlerin teslimatının büyük oranda tamamlanacağını anlatan Karaloğlu, "Bugün anahtarlarını teslim ettiğimiz konutlar gibi diğer vatandaşlarımız da kış gelmeden yeni evlerinde, yuvalarında kışı karşılamış olacaklar" dedi.

Devletin, vatandaşlara sağladığı kolaylıklara da değinen Karaloğlu, depremzedelerin günlük 6 lira ödeyerek ev yapma imkanına kavuştuğunu dile getirdi.

Karaloğlu, bu evlerin yapılmasıyla bundan sonraki olası depremlerde yıkılan ev sıkıntısının yaşanmayacağına dikkati çekerek, ailelerin yeni evlerinde huzur içinde oturması temennisinde bulundu.

Karaloğlu, daha sonra ailelere anahtarlarını teslim ederek, Cengiz Sağlam'a ait evi gezdi ve aileye ev hediyesi verdi.

Yeni evli olduğunu öğrendiği Sağlam çiftine halı ve mutfak dolabı sözü de veren Karaloğlu, daha sonra Akçayuva ve Tekler köyünde yaptırılan evleri inceledi.

Törene Vali Yardımcısı Atay Uslu, Erciş Kaymakamı Barboros Baran, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Ferit Dağdeviren, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik de katıldı.

Muhabir: Ali Dağer / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Münir Karaloğlu Cengiz Sağlam Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title