Haberler

Deprem Bölgesinde Bayram Canlılığı

Ramazan Bayramına sayılı günler kala deprem bölgesi Van'ın çarşı ve pazarındaki alışveriş yoğunluğu dikkat çekiyor.

Geçen yıl meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından zor günler geçiren Van, yaralarını sarıyor. Hayatın normale döndüğü kentin cadde ve sokaklarındaki hareketlilik geçmiş günlerini aratmıyor.

Bayrama sayılı günler kala, cadde ve sokaklardaki alışveriş telaşı sebebiyle bu hareketlilik daha arttı. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden alışveriş yoğunluğu, depremden sonra zor günler geçiren esnafın yüzünü güldürdü.

Bayram alışverişine çıkan vatandaşlar maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar ara sokak ve caddelerdeki seyyar satıcıları tercih ederken, hali vakti yerinde olanlar ise lüks mağaza ve alışveriş merkezlerine akın ediyor.

Bayram sebebiyle sokaklarda tezgah açarak şeker, kolonya ve bayramlık elbise satanların yüzü gülüyor.

Bayramın vazgeçilmezleri arasında yer alan tatlıcılardaki yoğunluk da dikkat çekiyor. Tatlıcılar, vatandaşlardan aldıkları siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

Bir alışveriş merkezinin yetkilisi Emre Atakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vanlıların deprem psikolojisini üzerlerinden attığını belirterek, vatandaşın bu durumunu satışlara yansıdığını söyledi. Bu da kendilerini mutlu eğittiğini dile getiren Atakan, "Ciddi bir yoğunluk var. Akşam saatlerinde bu yoğunluk iki katına çıkıyor. Bayrama iki gün bu daha da artacak. İşlerimiz çok iyi" dedi.

Bayram sebebiyle seyyar tezgah açan Selahattin Ateş ise, işlerinin çok iyi olduğunu kaydetti. Ateş, "bir çok insan işsizlikten şikayet ediyor ama öyle değil. Çalışana iş var. Bu yıl Van'da çok iş imkanı var" diye konuştu.

Muhabir: Özkan Bilgin

Yayıncı: Yahya Öylek - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Ateş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title