Haberler

Demirkazık'ta Mahsur Kalan Dağcılar

Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Demirkazık Dağı'na Tırmanan ve Mahsur Kalan 3 Öğrenciden 2'sinin En Sarp Noktalarından Biri Olarak Bilinen Apışkara Mevkiinde 3 Bin 400 Metre Yükseklikte Asılı Kaldığı Diğerinin de Ayağının Kırık Olduğu Belirtildi.

Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Demirkazık Dağı'na tırmanan ve mahsur kalan 3 öğrenciden 2'sinin en sarp noktalarından biri olarak bilinen Apışkara mevkiinde 3 bin 400 metre yükseklikte asılı kaldığı diğerinin de ayağının kırık olduğu belirtildi.

Mahsur kalan dağcıları kurtarmak için Mümtaz Çankaya Dağ ve Kayakevi'nde Çamardı Kaymakamı Tolga Polat başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu. Jandarma yetkilileri, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve ORDOS yetkililerinin yürüttüğü kurtarma operasyonunda 30 kişilik ekip çalışıyor. Ankara Jandarma Genel Komutanlığı'ndan saat 21.00'de bir helikopterin havalandığını bildiren Kaymakam Polat saat 23.00'te Demirkazık Dağı'ndaki spor sahasına inmesi beklenen tam donanımlı bu helikopterle gece kurtarma operasyonunu gerçekleştireceklerini açıkladı. Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ise "Bölgede sıcaklık şu anda -15 -20 derece civarında. Ancak sabaha karşı sıcaklık daha da düşecektir. Bu nedenle kurtarma operasyonunun gece yapmak zorundayız. Helikopterimizi gece havalandırmamız gerekir. Elimizden geleni yapacağız" dedi.

Zirvesi 3 bin 756 olan Demirkazık Dağı'na kış koşullarında 6-7 saatte ulaşılabildiğini belirten yetkililer, bu grubun da zirveye ulaşmak için tırmanmak istediklerini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title