Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sisteminin Getirileri"

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Avrupalılar demokrasiden bahsediyorlar ya kusura bakmasınlar demokrasi burada, Türkiye'de.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, "Avrupalılar demokrasiden bahsediyorlar ya kusura bakmasınlar demokrasi burada, Türkiye'de." dedi.

Tüfekci, Zeytinburnu Ömer Öztürk Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanlığı Sisteminin Getirileri" başlıklı konferansta 16 Nisan'da halk oyuna sunulacak anayasa değişikliğinin önemine işaret etti.

Değişikliğin, Türkiye'nin istikrarını ve istikametini derinden etkileyeceğini, halk oylamasının bu nedenle Avrupa'da yankıları olduğunu anlatan Tüfekci, Türk halkının demokrasiye olan inancına ve seçimlerdeki katılım oranına değindi.

Tüfekci, şöyle devam etti:

"Avrupalılar demokrasiden bahsediyorlar ya kusura bakmasınlar demokrasi burada, Türkiye'de. Orada bir genel seçimde katılım yüzde 45-50 civarında oluyor. Türk halkı kendi geleceğine sahip çıkıyor. Gidiyor sandıkta oyunu kime verecekse ona veriyor. Kendi geleceğini belirliyor. Milli irade bu. Avrupa'da cumhurbaşkanlığı sistemi konusundaki endişelerden birisi budur. Türk halkı demokrasiye bu kadar düşkün. Avrupalılar bir türlü bunu yakalayamadılar."

16 Nisan'da Türkiye'nin "ayağındaki prangalardan kurtulacağını", özellikle bürokraside yaşanan sıkıntıların son bulacağını ifade eden Tüfekci, değişikliğinin kabulü halinde koalisyon kavramının Türkiye'nin gündeminden çıkacağını dile getirdi.

Harun Tüfekci, "Parlamento dediğimiz hadise ve yürütme dediğimiz kavram birbirine o kadar girifttiki yasamanın içinden yürütme çıkıyordu. Örneğin bir kişinin başbakan olabilmesi için milletvekil olması gerekiyor. Milletvekili yasama organının üyesidir. Hem yasa çıkaracak hem de denetim yapacak. Biz ayrı bir yük daha vermişiz ve 'Yürütmeyi de sen yap.' demişiz. Böylece sistem tıkanmış oluyor." diye konuştu.

Fatih Gençlik Vakfı Başkanı Vehbi Ecevit'in de konuştuğu konferans, Tüfekci'nin davetlilerden gelen soruları yanıtlanmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Harun Tüfekci Zeytinburnu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title