Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix Onuruna Akşam Yemeği Verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix'in ziyaretinin Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 400.yıldönümü kutlamalarını taçlandırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix'in ziyaretinin Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 400. yıldönümü kutlamalarını taçlandırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıldönümü dolayısıyla Ankara'ya gelen Hollanda Kraliçesi Beatrix onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi. Yemeğe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix'i Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu Çankaya Köşkü'nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hollanda'ya iki ay önce yaptığı ziyaretten kısa süre sonra Kraliçe Beatrix'i Ankara'da ağırlamanın özel bir onur olduğunu belirten Gül, "Türk ulusu ve ben, Sayın Majesteleri'nin bu kadar kısa bir süre zarfında bizi şereflendirmesinden dolayı onur duyduk. Bu ziyaretiniz ülkelerimiz arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 400. yıldönümü kutlamalarını taçlandırmaktadır" diye konuştu.

Hollanda Kraliçesi Beatrix ise, konuşmasına iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin kurulmasının 400. yıldönümünde Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hollanda ziyaretinin büyük bir başarıyla gerçekleştirdiğini belirten Beatrix, kutlamaların güzel bir şekilde geçtiğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdullah Gül Hollanda Beatrix Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title