Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediyesi, Angela Merkel'i mest etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Alman Üniversitesi'nin yeni binalarının açılış töreninde Almanya Başbakanı Angela Merkel'e sırçalı saray aynası ile miğfer hediye etti. Merkel'in özellikle sırçalı saray aynasını detaylı bir şekilde incelemesi dikkatlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'da Türk-Alman Üniversitesi'nin yeni binalarının açılış törenine katıldı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Merkel'e Paşabahçe tarafından özel olarak üretilen sırçalı saray aynası ile miğfer hediye etti.

"İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEK"

Açılışı töreninde ilk olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel konuştu. Türk Alman Üniversitesi'nin 2013 yılında faaliyete geçtiğini belirten Merkel, şunları söyledi: "Bugün çok etkileyici bir kampüs açılışı gerçekleştirdik. Burada gelecekte 5 bin öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor. Türkiye ve Almanya arasındaki işbirliğinin örneği. Bu kampüs öğrencilerin dünyaya açık olmalarını simgeliyor. Üniversitenin yönetimi Türk ve Alman sistemlerinin güçlü yönlerini barındırıyorBu üniversite aynı zamanda ilişkimizi gelecekte daha da güçlendirecek ve buradan mezun olan öğrencilerin bilimde, ekonomide ve bürokraside sorumluluk taşıyan öğrenciler olacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediyesi, Angela Merkel'i mest etti

"HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Merkel'den sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "İnşallah bizler de diğer devlet üniversitesi olduğu gibi Türk-Alman Üniversitesi'ne de her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için süratle gerekli adımları atacağız. Siyasi hayatından önce Sayın Şansölye'nin bir bilim insanı olduğunu biliyoruz. Üniversite inşasını üstlenen TOKİ'ye de ayrıca şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediyesi, Angela Merkel'i mest etti

MERKEL'İ MEST EDEN HEDİYE

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Merkel'e Paşabahçe tarafından özel olarak üretilen sırçalı saray aynası ve zafer miğfer hediye etti. Bu hediyes karşısında bir hayli mutlu olduğu gözlenen Merkel'in aynayı bir süre incelemesi dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Angela Merkel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title