Haberler

Çin'de yaşayan Türk iş adamı canlı yayında koronavirüs kabusunu anlattı

Güncelleme:

Çin'in Wuhan kentinden yayılan koronavirüs dünya çapında paniğe yol açtı. Bulaştığı kişilerde akciğer rahatsızlıklarına yol açan virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 hafta içinde 213'e yükseldi. Çin'de yaşayan Türk iş adamı Serkay Gök, CNN TÜRK canlı yayınında yaşananları anlattı.

Çin'deki gizemli virüsün ilk ortaya çıktığı Wuhan'da vaka ve ölü sayısı her geçen gün artıyor. Ölümlerin azalması adına Çin yönetimi de birtakım önlemler aldı. Bölgede toplu ulaşımın durdurulduğu, bir sonraki emre kadar sokağa çıkılmamasının talep edildiği Wuhan'daki son gelişmeleri Çin'deki Türk iş adamı Serkay Gök, CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.

"SORUNLAR GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR"

İşte Serkay Gök'ün açıklamaları ve Wuhan'da son durum:

"Bildiğiniz üzere koronavirüs şu an Çin'i etkisi altına aldı. Ben şu an Şangay'da yaşıyorum ve buradaki durum da çok iç açıcı değil. Aynı problemleri, aynı dertleri biz burada yaşıyoruz. Ve sorunlar gün geçtikçe artmaktadır."

"MASKE STOKLARI TÜKENDİ, BİZ GEÇ KALDIK"

"Tabii bu olayların ilk ve net açık vermesini 15 Ocak olarak söyleyebilirim size. Biz o vakitten sonra ilk yardım kitleri vs. almak için biraz geç kaldık. Şu an bende bulunan maske türü normal bir maske türü. Tabii virüs ve mikroplardan kurtulmak için kullanılan maske türü N95 maske türü. Onu da biz bulamıyoruz artık. Çin'deki stoklar tüketildi. Peki nasıl önlemler aldım? 23 Ocak'tan beri dışarı çıkmıyorum. Gıda ve içecek stoğu yaptım. Bu şekilde korunuyorum. Çok endişe yapmıyorum çünkü dışarı çıkmadığım sürece hiçbir sorun olmuyor. Tabii kimi zaman dışarı çıkmak gerekiyor. Birkaç gün önce ofise gitmem gerekti. Bu maskeyi takarak dışarı çıktım ancak sıkıntı yaşamadım. Bir problem yok şimdilik."

"İŞİMİ EVİMDE YAPIYORUM"

"Biz şu noktada evden çalışma sürecine girdik. Bu bizim için daha sağlıklı olacak. Şu an Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum, fazla da sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Çin hükümeti gerekli önlemleri alıyor, halk da çok bilinçlendirildi."

VİRÜSÜN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ortaya çıktığı yerden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor.

NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken, ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölümle sonuçlanabiliyor.

NE OLMUŞTU?

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Çin Halk Cumhuriyeti Wuhan Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (15)

Vatandaş:

Şu an elde olan maskeler de çin e geri satılıyor ancak aynı durum bizde de yaşandığı zaman ne olacak yeterli stok olmayınca sana kimse maske yollamaz bence elde olanlar çin e satılmamalı

37
3
yanıtYanıtla
vatandaş 2:

o sürece kadar yeni maskeler yapılmaya başlanmıştır virüsün en azından bulaşma süresini azaltmak yeni maske yapımı zamanına iyi olacağını düşünüyorum

yanıt5
yanıt0
Fuat:

Bence de orda kalın buraya virüs getirmeyin bizim ülkemiz de deprem yaşanıyor birde bu salgın yasamayalim

10
0
yanıtYanıtla
Hacı Arif Efendi:

Birileri yine dünyanın ayarlarıyla oynuyor.

6
0
yanıtYanıtla
sivaslı:

48 Saatte yaptıkları hastahaneye kaçak hastane diyecek muhalefet yokmu, ?

5
0
yanıtYanıtla
Sivaslıymış...:

Sen 3 saatte yaktığın insanlara katiliniz biziz dedindinmi.

yanıt0
yanıt0
sivaslı:

Çinde muhalefet yokmu, bu virüsü hükümetin aleyhine kullanacak muhalefet yokmu, mesela çin hükümetine istifa diye sokaklara gezi benzeri eylem için sokağa çağıracak , bu nasıl devlet?

4
1
yanıtYanıtla
Saadet yılmaz:

Tam bir kazmasın

yanıt2
yanıt3
İsmi lazım degil:

Müslüman kardeşlerimize zulüm altında Dualarımızla ahimizla kahrol Çin devleti tez vakitte

4
0
yanıtYanıtla
Abbas yolcu:

Arkadaşlar bende çine sınır olan ülkede yaşıyorum her şey öyle güzel değil bu virüs öyle öksürük hapşırma nefes yoluyla sadece geçmiyor göz kulak ve deridende geçiyor bunu doktorlar söyledi yoksa bu kadar önlem niçin alınıyor bütün çin nerdeyse karantinaya alındı..........

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title