Haberler

Çin'de yaşayan Türk akademisyen: Kişi başı 5 maske hakkı var

Güncelleme:

Çin'in en büyük kenti olan Şangay'da yaşayan Türk akademisyen Nurettin Akçay maske alabilmek için günler öncesinden kayıt yaptırdığını belirterek, "Kişi başı 5 maske hakkımız var" ifadelerini kullandı.

Çin'in ve dünyanın en büyük metropollerinden biri olan Şangay'da yaşayan Independent Türkçe yazarı ve akademisyen Nurettin Akçay, koronavirüs salgını sonrası maske alabilmek için dışarı çıktı. 303 vakanın ve 1 ölümün rastlandığı kentte maske alabilmek için kuyruğa giren Akçay, kişi başı 5 maske hakkının olduğunu söyledi.

5 MASKE 4 LİRA 32 KURUŞ

Akçay, 5 maske için 9.5 yuan yani yaklaşık 4 lira 32 kuruş ödediğini belirtti. Maske alabilmek için 3-4 gün öncesinden kayıt yaptırıldığını ifade eden Akçay, maskelerin devletin temin ettiğini normalde şu an alınan fiyattan daha pahalıya satıldığını söyledi.

Çin'de yaşayan Türk akademisyen: Herkesin kişi başı 5 maske hakkı var

Çin'de yaşayan Türk akademisyen: Herkesin kişi başı 5 maske hakkı var

MASKE FİYATLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Çin'in Hubey bölgesindeki Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (2019-nCoV) nedeniyle ülke çapında maskelere talep artmış durumda. Talebin artmasıyla eczane ve maske satışı yapılan bölgelerde uzun kuyruklar oluşurken, maskelerin satış fiyatı da artış gösterdi. Singapur merkezli haber sitesi Strait Times'ın haberine göre Çin'de 2019 Kasım ayında 20'li paket olarak 178 Yuan'a (25 dolar) satılan maskeler, şu anda 950-1,100 (150 dolar) bandına çıktı.

MASKE VİRÜSTEN KORUYOR MU?

Kimi bulaşıcı hastalıklar uzmanları sıradan ameliyat maskelerinin koronavirüse karşı etkili bir koruma sağlamadığını söylüyor. Virüse karşı koruma sağlayan maske türü N95 olarak bilinen havadaki küçük parçacıkların en az yüzde 95'ini filtreleyebilen maskeler.

ÖLÜ SAYISI 1017'YE YÜKSELDİ

Çin'de ilk olarak 12 Aralık tarihinde rastlanan yeni tip koronavirüs zatürresi salgını nedeniyle can kaybı 1017, salgından etkilenenlerin sayısı da 42 bin 638'e yükseldi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Akçay Haberler

500

Yorumlar (6)

Ayhan:

Öcü geliyor virüs sizi ham yapacak! :) hepimizi paronayak yaptınız kardeşim. Dünyada sigara yüzünden her yıl 1-2 milyon kişi ölüyor ne var bunda. Hipnoz olmuş gibiyiz resmen. Yatın lan Kalkın lan.

4
6
yanıtYanıtla
adını söyle:

soğuk algınlığını nasıl coronavırüsü yaptınız. . sarıkamışta kaç asker soğuk algınlığı yüzünden öldü korona teşhisi yoktu işte. tedavi olsanız soğuk algınlığı koronaya çevirmeyecek. bu kadar mı başınızı işten güçten kaldırıp doktora gidemiyorsunuz. sanırım 4 gündür bendede bir kırgınlık var doktorların verdiği serum ilaçlar etki etmiyor araştırılsa korona diyecekler. siz 2 hafta doktora gitmez hastalıkta ilerlerse doktorlar napsın. grip kadar bulaşıcı bir hastalık. . korkulacak birşey yok

0
7
yanıtYanıtla
Beyin terk:

Sağol açıklama için beyin terk

yanıt8
yanıt0
Abbas yolcu:

Sen hala buna basit bir grip hastalığı diyorsan sözün bittiği an gelmiştir.O zaman sen çine git kardeş adamların senin gibi tıbbi bilgisi olanlara çok ihtiyaçı var......

yanıt8
yanıt0
TEMEL ILE DURSUN:

MASKEYE YAZIK. OLUYOR CINLININ NEFESIYLE

0
0
yanıtYanıtla
???:

Türkçe Katili

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title