Haberler

CHP'li Çelik'ten Doğalgaz İçin Önerge

Saruhanlı Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Hüseyin Çelik, Saruhanlı'ya doğalgaz hizmetinin ulaştırılması için abone olacak kişilerden talep edilen abone bağlantı bedelinin Belediye tarafından karşılanması için Belediye Meclisi Başkanlığı'na...

Saruhanlı Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Hüseyin Çelik, Saruhanlı'ya doğalgaz hizmetinin ulaştırılması için abone olacak kişilerden talep edilen abone bağlantı bedelinin Belediye tarafından karşılanması için Belediye Meclisi Başkanlığı'na önerge verdi.

Çelik, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada ilçeye doğalgaz hizmeti gelebilmesi için ilçedeki toplam elektrik abonesi sayısının yüzde 60'ının Ziraat Bankası'na başvurarak 335 lira abone bağlantı bedeli yatırmalarının şart koşulduğunu belirtti.

Saruhanlı'nın nüfus itibariyle bu hizmeti almayı hak ettiğini, ancak elektrik abonesi sayısının yüzde 60'ının doğalgaz için bağlantı bedeli yatırmasının mümkün görünmediğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa eden Muharrem Ekici'nin ilçe Başkanlığı döneminde bir karar aldık. Bu karar doğrultusunda doğalgaz için vatandaşlardan talep edilen abone bağlantı bedelinin belediye tarafından karşılanması talebiyle Belediye Meclisi Başkanlığı'na bir önerge verdim. Vermiş olduğum önergeden bir gün sonra belediyenin doğalgazla ilgili basında bir haberi yayınlandı. Haberde, belediyenin doğalgaz bağlantı bedelini üstlenmesinin mümkün olmadığı ifade ediliyor. Çok manidar bulduğum bu durumu siyasi bir manevra olarak değerlendirdim."

Doğalgaz konusunda belediyenin devreye girmesi ve bu hizmeti ilçeye kazandırmayı sosyal bir görev olarak üstlenmesi gerektiği kanaatinde olduğunu dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"Doğalgaz'ın, geçmişte yaşanan TOKİ olayına dönmesini istemiyoruz. Bizler bu noktada kesinlikle siyaset yapmıyor, tam tersine destek olmak ve bu hizmetin Saruhanlı'ya gelmesini istiyoruz. Bu konuda İlçe Başkanımız Mümin Ulutürk, yönetim kurulu üyelerimiz ve eski ilçe başkanımız Muharrem Ekici de gereken desteği sonuna kadar sağlayacaklarını belirttiler." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muharrem Ekici Ziraat Bankası Hüseyin Çelik Saruhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title