Haberler

CHP Genel Başkanı İle Görüştük

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşanan gelişmeleri, kamu çalışanlarının yaşadığı sorunları, kaygı ve beklentilerini paylaşmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.


Görüşmeye Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Genel Sekreteri Mücahit Dede, Genel Mali Sekreteri Ali Taştan, Genel Örgütlenme Sekreteri Barış Düdü ve Birleşik Kamu-İş Denetleme Kurulu Başkanı İsa Kayadan katıldı.

Görüşmede CHP Sendikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da hazır bulundu
Genel Başkanımız Hasan Kütük, 15 Temmuz darbe gecesinde yaşanan karanlık terör olayını, sonrasında yaşanan gelişmeleri, Konfederasyonumuzun darbe karşısında gösterdiği tutum ile Cumhuriyet ve Demokrasi Mitinglerini değerlendirdi.

Kütük, 15 Temmuz Darbe sonrasında kamu kurumlarında görevli Konfederasyonumuza bağlı sendikaların yöneticileri ve üyelerinin bu süreçte mağdur edildiğini altını çizerek, görevden uzaklaştırılan üyeler hakkında bilgi verdi.
Konfederasyonumuzun darbe öncesinde ve sonrasındaki tutumunun paylaşıldığı görüşmede Genel Başkanımız Kütük; kamu kurum ve kuruluşları hakkındaki gelişmelerin kaygı verici noktalara ulaştığını, kadrolu istihdam yerine sözleşmeli istihdamın yerleştirilmeye çalışıldığını dile getirdi. Kamuda iş güvencesinin Kırmızı Çizgimiz olduğunu belirten Kütük, ardından mülakat ile personel alımının yeniden ön palana alındığını bu durumunda objektif olmayan ölçütlerle kamuda istihdamı tamamen siyasal iktidarın ellerine bırakıldığını ve bu durumun yeni cemaat ve tarikatlara kapı açacağına dikkat çekti.

Genel Başkanımız Kütük, Konfederasyonumuzun 15 Temmuz Darbe sürecine yaklaşımını ele aldığı buluşmada ülkeye dair kaygıları ve üyelerimizin mağduriyetinin giderilmesi konusunda hazırlanan 12 Maddelik Değerlendirme Raporunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 15 Temmuz Darbe sürecinin ardından yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyet konusunda hassas davrandıklarını belirterek, her türlü mağduriyette kamu emekçileriyle irtibat halinde olunacağını vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Hasan Kütük Ali Taştan Kamu İş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title