Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, İncirliova'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Acilen bizim sosyal devleti yani daha önce CHP'nin kanun teklifi olarak sunduğu aile sigortasını hayata geçirmemiz lazım" dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ile İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay'ı makamında ziyaret eden Tekin, konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu hatırlattı.

Mustafa Sarıgül ile bu konuda hiçbir görüşmesi olmadığını belirten Tekin, "Bayramda da yine bu konuda hiç görüşmemiz olmadı. Sarıgül ile sadece rahmetli annemin cenazesinde taziyeye geldiği gün görüşmem oldu. Onun dışında kendisiyle dostluğum ve arkadaşlığım yok. Kendisini, sizlerin kamuoyunda takip ettiği kadar tanırım" diye konuştu.

Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her aileden 3 çocuk istediğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan, Türkiye'de olup bitenlerden çok haberdar değil ya da kendisine olup bitenleri sunmuyorlar. Daha geçen ay üç tane çocuğumuz iş kazası dolayısıyla hayatlarını kaybettiler. AK Parti iktidarı döneminde, binlerce çocuk hayatını kaybetmiştir. Çocuk doğurmak kolay ancak önemli olan onu yetiştirmektir. Acilen bizim sosyal devleti yani daha önce CHP'nin kanun teklifi olarak sunduğu aile sigortasını hayata geçirmemiz lazım. Küçük yaştaki çocuklar, sabahın erken saatinde ırgat pazarına gitmeyeceklerdi. Sayın Başbakan, keşke mümkün olsa da bir gün ırgat pazarına gitse oradaki çocukların manzaralarını görebilse. Bu manzarayı gördüğünde herhalde yüreği parçalanırdı."

"En çok boşanma, en çok intihar, en çok kadın şiddeti, ne yazık ki AK Parti iktidarında oluyor" diyen Tekin, şunları söyledi:

"Bütün bunları ciddi şekilde analiz etmemiz gerekiyor. Ekonomik özgürlüğü olmayan kadınların siyasal özgürlükleri olmaz. Özellikle son zamanlarda yaşanılan tartışmaların ne kadar gereksiz bir tartışma olduğunu sayın Başbakan, TÜİK verilerine baktığı zaman net bir şekilde görecektir. Eylül ayındaki verilere göre iş cinayetinde hayatını kaybeden insan sayısı 137 tanedir."

Tekin, İncirliova'yı çok sevdiğini belirterek, Belediye Başkanı Fadime Orbay'a, "İncirliova ve civarında bana bir iki dönüm arazi bulun, içinde küçük bir ev yapıp buraya yerleşmeyi düşünüyorum" dedi.

Orbay da Tekin'in bu isteğini memnuniyetle karşılayarak, "Sizin isteğinizi en kısa zamanda temin etmeye çalışacağız. İncirliova'mıza yerleşmeniz bize onur ve gurur verir. Ayrıca burayı seçtiğiniz için size minnettarız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

İrfan İnanç Yıldız Gürsel Tekin Fadime Orbay İncirliova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title