Haberler

CHP Bursa Milletvekili Demiröz'ün Basın Toplantısı

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa’nın İnegöl ilçesinde yapılan ve 9 köyü ilgilendiren HES projesi ile ilgili olarak TBMM’de köy muhtarları ile birlikte açıklama yaptı.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapılan ve 9 köyü ilgilendiren HES projesi ile ilgili olarak TBMM'de köy muhtarları ile birlikte açıklama yaptı.

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Rüşdiye, Sulhiye, Osmaniye, Yeniköy ve İhsaniye köylerinin muhtarları ile birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Bursa'dan HES'lerle ilgili yaşanan sıkıntılara değinen Demiröz, İnegöl ilçesi Tüfekçikonak köyü sınırlarında HES yapımı için çalışmalar yapıldığına dikkat çekti. Demiröz, "Bu bölgemizdeki Karaburun, Bıçkıdere ve Boğazkaya derelerinin sularını kullanarak yapılacak olan bu HES projesi gerçekleştiğinde Tüfekçikonak köyü ile birlikte Sulhiye, Mezit, Osmaniye, Eskikaracakaya, Rüştiye, Yeniköy, İhsaniye, Kınık, Özlüce köyleri ve Kurşunlu beldesi susuz kalacaktır" dedi.

Projenin bölge insanlarını susuz bırakacağını savunan Sulhiye Köyü Muhtarı Kerem Ay da, bu projeye son verilmesini istediklerini belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İlhan Demiröz İnegöl HES Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title