Haberler

Çankaya'da Festivaller Ayı

Mayıs ayına 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ile başlayan Çankaya Belediyesi, 19. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nden 16. Uluslararası Ankara Öykü Günleri'ne kadar pek çok etkinliği Ankaralılarla buluşturuyor.

Mayıs ayına, 27. Ankara Uluslararası Film Festivali sürerken, 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ile başlayan Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) 8-12 Mayıs tarihleri arasında 19. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'ni sinemaseverlerle buluşturacak. "Sevgi Neydi?" başlığı taşıyan festivalde, film gösterimlerinin yanı söyleşiler de yer alacak.

ÇSM'de 12-15 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 16. Uluslararası Ankara Öykü Günleri'nde ise onur ödülü yazar Buket Uzuner'e verilecek. ÇSM, 13-15-20 ve 22 Mayıs 19.00'da Film Tayfası ekibinin "Hikayenakli" adlı tiyatro oyununu ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturacak.

16 Mayıs 18.00'de eğitilebilir zihinsel engelli bireylerden oluşan Çankaya Belediyesi Ç'engel Cafe oyuncularının "Sahte Doktor" isimli bir perdelik komedi oyununun sahneleneceği ÇSM'de, 17-24 Mayıs'ta ise doğuştan zihinsel engelli Muhammed Yalçın'ın resim sergisi yer alacak. 21 Mayıs'ta ise Dil Derneği ile birlikte düzenlenen "Dil ve Basın Kurultayının düzenleneceği ÇSM, 31 Mayıs 19.30'da Çankaya Evleri kursiyerlerinin şef Cengiz Dalaslan eşliğinde vereceği Türk Halk Müziği konserine ev sahipliği yapacak.

ÇSM, 23-27 Mayıs tarihlerinde ise, Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevi'ne devam eden miniklerin mezuniyet törenlerine ev sahipliği yapacak. Törende, çocukların yıl boyunca öğrendikleri dans, jimnastik gösterilerinin yanı sıra, yaptığı resim ve seramik çalımalar da yer alacak.

Çankaya Belediyesi, gazeteci yazar Ece Temelkuran'ın aynı isimli kitabından esinlenilerek yazılan "Bütün Kadınların Kafası Karışıktır" oyununu, 22 Mayıs'ta ücretsiz olarak Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşturacak.

Galeri Çankaya ise 03-31 Mayıs tarihleri arasında usta fotoğrafçı Ara Güler'in pek çok şehirde çektiği Yaşar Kemal fotoğraflarından oluşan "Yaşar Kemal'e Bir Ara'lık Bakış" sergisine ev sahipliği yapacak.

Galeri Kara'da da 06-12 Mayıs tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerinde görev yapan resim ve seramik öğretmenlerinin sergisi, 14-18 Mayıs tarihlerinde Reza Artman'ın fotoğraf, 20-30 Mayıs tarihleri arasında Önder Bora'nın resim sergisi yer alacak. Galeri Kara'da 27 Mayıs 18.00'de düzenlenecek "Kırmızı Sandalye Öykü Günü"ne ise öykücü Gülçin Manka katılacak.

07-8-9 Mayıs tarihlerinde Cebeci kapalı pazar yerinde gerçekleşecek "Anadolu Müzik Aletleri Fuarı"na ise enstrümanını değiştirmek, tamir ettirmek, indirimli satışlardan yararlanmak isteyen herkes katılabilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Buket Uzuner Ara Güler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title