Haberler

Canan Karatay: Ekmek uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor

Güncelleme:

Adıyaman Gastronomi Günleri için kente gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Ekmekler yangını başlatır. Beyni uyuşturur, kafa bulanıklığı yapar. Uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor" dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, Adıyaman Günleri kapsamında Belediye Konferans Salonu'nda 'Karatay Mutfağı' adlı söyleşide konuştu. Programa, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

"EKMEK UYUŞTURUCU GİBİ BAĞIMLILIK YAPIYOR"

Söyleşide bazı gıda maddelerinin zararına değinen Canan Karatay, ekmeğin uyuşturucu gibi bağımlılık yaptığını söyledi. Lahmacun gibi unlu mamullerinin ekmek olmadığını ifade eden Karatay, "Ekmekler yangını başlatır, beyni uyuşturur, kafa bulanıklığı yapar, uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor. Yangını alevlendirmeye başlatır. Adıyaman'ın kavurmalı hıtabı ekmek değildir. Ben fırın ekmeklerinden bahsediyorum. Lahmacun da ekmek değildir. Ben lahmacun yedim diye fotoğrafımı çektiler, kıyametler koptu. Lahmacun ekmek değildir" dedi.

"TARIM İLAÇLARI ÇOK TEHLİKELİ, ALKOL GİBİ KARACİĞERİ YAĞLANDIRIR"

Meyvedeki fruktozun, meyvelere sıkılan tarım ilaçlarının çok tehlikeli olduğunu ve alkol gibi karaciğer yağlanması yaptığını aktaran Karatay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Meyve de yenmeyecek çünkü şekerleri yükseltiyor. Meyvedeki fruktoz, meyvelere sıkılan tarım ilaçları çok tehlikeli; alkol gibi karaciğeri yağlandırır. Doğal yağlar, kırmızı etler, zeytinyağı veya tereyağı, vücuda ve kana yağ olarak geçmez. O parçalanıyor ve gerekli yerlere asit olarak gidiyor. Yumurtanın kolesterolü 260 miligrammış günlükkolesterol diye bir şey yok insan vücudu her gün 3 gram kolesterol üretiyor. Hayatımız ona bağlı, sindirim sitemimiz ona bağlı, beynimiz ona bağlı, gözümüz ona bağlı, hatta beyinde kolesterol üreten hücreler var. Karaciğer bozulursa kolesterollerin üretmesi gerekiyor."

Karatay'ın konuşmasının ardından, yazar ve TV programcısı Asuman Kerkez tarafından 'Anneannemin Tenceresi' adlı bir sunum gerçekleştirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Canan Karatay Adıyaman Karatay Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500

Yorumlar (24)

dogruya dogru diyebilmek:

bir cok millet ekmegin ne oldugunu dahi bilmiyor brezilya amazon veya endenozya ormanlarinda yasayan yerlilere eskimolara pirincle beslenen asyalilara bir bakin bizdeki olan hastaliklar onlarda varmi malesef Türk halki hep fakirdi iklimimize uygun olan karin doguracak tek secenegimiz bugday oldu milletce yemege degil hep ekmege katik aradik yillardir hep derdimiz aksamlari eve ekmek götürebilmek degilmiydi orta avrupanin almanlarin patates bizim ise ekmek bagimlisi oldugumuz bir gercek

5
1
yanıtYanıtla
tırcı osman:

dert etme abey, köylere git bolluktan geçilmiyo Allaha şükür, ayıptır söylemesi deniz kıyısıda köyde yazlığımız var, sorun kalabalık şehirler de, siz buna rant mı diyosunuz fırsatçılık mı diyosunuz bilemiyorum abi

yanıt0
yanıt0
gerçek:

yıl 2007 canan karatay kolestrol kalp krizine sebep olmaz dedi o zamanın kardiyoloji derneği artık kimin elindeyse tartışılır(ilaç sektörü) cnan karatay bunamış ne dediğini bilmiyor yıl 2016 aynı kardiyoloji derneği kalkıp canan hanım haklıymış dedi . ne değişti acaba ilaç sektörü yeteri kadar paramı vermedi de bunlar bu acıklamyı yaptı yada türkiyede ki bütün kardiyologlar yanlış biliyorda cana karatay mı doğrusunu biliyordu o halde neden susturulmaya çalışıldı ? canan hanım ne derse haklı . . . .

3
3
yanıtYanıtla
Murat:

Canan Karatay bizi özümüze döndürdü. Teşekkürler hocam.

2
3
yanıtYanıtla
...............:

En iyisi biz hiçbirşey yemeyelim.Depo hava yapana kadar devam edelim. Sonucunda ölümsüzleşiriz

2
2
yanıtYanıtla
Gdo:

Kesinlikle Doğru. Ekmek bildiğiniz zehirdir. Biraz araştırın haklı olduğunu göreceksiniz

0
4
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN:

PEKİ BAŞTAKİLER BUNA NEDEN MÜSADE EDİYOR. VATANDAŞIN EKMEKTEN BAŞKA NEYİ KALDI VERĞİ VERĞİ KAŞIKLA VERİYOR KEPÇEYLE ALIYORLAR ALLAHTAN KORKMAZ KULDAN UTANMAZLAR. EN İYİ PLAN YAPAN ALLAH TIR.

yanıt0
yanıt0
tırcı osman:

Abla biz ekmek bağımlıyısıyız, her gün yiyoz tedavisi var mı bunun abla, ekmek yerine pasta yesek olur mu abla

3
1
yanıtYanıtla
Halil:

Ekmek bir nimettir. . Dünya Allah tarafından yaratılınca ekmek yanı Buğdayda yaratılmıştır. . Buğday, Bal, Tuz, Süt, Yumurta, Et. . bunlar nimetlerın kralıdır. . tabıkı orjınal olanları insanoğlunun faydasına sunulmuştur. . Savaşlar yumurta, peynir, ve ekmek yani çörekle kazanılmıştır. . Fabrıkanın işlenmiş beyaz etmeği zararlıdır. .

3
0
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN:

FAPRİKALAR NEDEN TAM BUĞDAY UNU ÇIKARMIYOR. DEVLET BUNLARA NEDEN MÜSADE EDİYOR . ANLAMIŞ DEĞİLİM ÇÜNKÜ DIŞ GÜÇLER ÖYLE İSTİYORDA ONDAN

yanıt0
yanıt0
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title