Haberler

Camiler ve Din Görevlilerinin Kamu Hukukundaki Yeri Anlatıldı

1-7 Ekim tarihleri arasında kutulanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında il müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Görevlilerinin Kamu Hukukundaki Yeri, Toplumsal İradenin Oluşumuna ve Sosyal Barışa Katkıları" konulu konferans programı düzenlendi.

Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl "Cami ve Kitap" teması ile kutlanıyor. 1-7 Ekim tarihleri arasında kutulanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Erbay, Erzincan'da "Camiler ve Din Görevlilerinin Kamu Hukukundaki Yeri, Toplumsal İradenin Oluşumuna ve Sosyal Barışa Katkıları" konulu konferans verdi.

Programa; Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, kamu kurum müdürleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Celal Erbay, Erzincan'da "Camiler ve Din Görevlilerinin Kamu Hukukundaki Yeri, Toplumsal İradenin Oluşumuna ve Sosyal Barışa Katkıları" konulu konferansına başladı. Toplum açısından son derece önemli olan camiler ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi konulara değinen Prof. Dr. Celal Erbay, "Yüce Allah'ın evi olan camilerimizin kitaplarla doldurulması; bu mekanlarda gençlerimize çocuklarımıza ders yapma kitap okuma imkanları verilmesi, camiyi de asıl işlevine sosyal hayatın merkezine yerleştirecektir. Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekanlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır." Dedi.

15 Temmuz darbe kalkışmasında milletin manevi önderleri olan din görevlilerinin bu misyonlarını en güzel şekilde yerine getirdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Celal Erbay, "Milli iradeyi, demokrasimizi, milletimizin hukukunu korumak için üzerlerine düşeni en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Özgürlüğümüzün sembolü olan minarelerden salalarla darbe kalkışmasına meydan okumuşlar, Kurtuluş savaşı, Çanakkale savaşı ruhunun yeniden oluşmasına öncülük etmişlerdir. Milletimizin manevi kahramanları din görevlilerimize ve Yüce milletimize vatanımıza, bayrağımıza, milli irademize, hukukumuza ve geleceğimize sahip çıktıkları için tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz." Dedi.

Programda son olarak; Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın din hizmeti veren din görevlileri ve toplum için hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunarak, konferansta aydınlatıcı bilgilerinden ötürü Prof. Dr. Celal Erbay'a teşekkür ederek Erzincan hatırası olarak el işlemeli bakır tabak hediye etti. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemalettin Başsoy Celal Erbay İstanbul Erzincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title