Haberler

Bursa: Işıklar Askeri Lisesi'nin Gurur Günü

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sayısız komutan yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi, 148. dönem mezunlarını verdi. 2 yıldır okul komutanlığı görevini yürüten Kurmay Albay Mustafa Güler, görevi Kurmay Albay Selim Mert'e devretti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sayısız komutan yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi, 148. dönem mezunlarını verdi. 2 yıldır okul komutanlığı görevini yürüten Kurmay Albay Mustafa Güler, görevi Kurmay Albay Selim Mert'e devretti.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa'dan Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e kadar 161 yıllık mazisinde 11 Genelkurmay Başkanı, 19 Kuvvet Komutanı ile 17 Ordu Komutanı yetiştiren Bursa Işıklar Askeri Lisesi, 148. dönem mezunlarını verdi. Duygulu anların yaşandığı törende, 209 öğrenci diplomalarını alarak Harbiyeli oldu.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşan okul komutanı Kurmay Albay Mustafa Güler, öğrencilerine sabrı, millete ve bayrağa sahip çıkmayı, tevazu sahibi olup çok okumayı tavsiye etti. Işıklar'ın bugüne kadar çok sayıda komutan yetiştirdiğini hatırlatan Güler, "Burada, savaşçı ruha sahip, cesaret, dürüstlük, üretici düşünce gücü, millete ve orduya sadakatli, hukuka saygılı ve emre itaat gibi temel özellikler kazanmış gençler yetiştirilmektedir" dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Okullar Daire Başkanı Tuğgeneral Bülent Dağsalı ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gelecekteki komutasını oluşturacak gençlerin, Türk milletinin fedakarlığıyla yaşıtlarına göre daha modern ve çağdaş bir eğitim imkanına sahip olduğunu ifade ederek, "Bugün aldığınız diplomalar, Türk milleti, tarihi, kültürü ve öz değerlerine layık olma yolunda attığınız sadece bir adımdır. Önünüzde uzun bir yol var, bu yolu şeref ve gururla tamamlamanın yöntemi doğruluk, dürüstlük, muhabbetle hizmet ve askerlik mesleğini sevmenizdir" diye konuştu.

Tuğgeneral Dağsalı, olumlu tutum ve davranışlar sebebiyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından okullar arasında birinci seçildiği için Işıklar Lisesi Komutanı Kurmay Albay Mustafa Güler'e bir şilt takdim etti. Okul birincisi olan Emre Koçak, törende yaş kütüğüne plaket çakarken, diplomasını Bursa Valisi Nihat Canpolat'ın elinden aldı. Törende, 2 ve 3. olmaya hak kazanan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. Ardından mezun olan diğer öğrencilere diplomaları verildi.

Törenin sonunda Işıklar Marşı'nı hep bir ağızdan seslendiren öğrenciler, geçit töreninde aileleri tarafından kamera ve fotoğraf makineleriyle görüntülendi. 2 yıldır okul komutanlığı görevini sürdüren Kurmay Albay Mustafa Güler, görevini törende Kurmay Albay Selim Mert'e devretti. Selim Mert, Albay Güler'e 2 yılın anısına fors ve hizmet şildi verirken, eski komutan da taşıdığı bröveyi Mert'e taktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title