Haberler

Bursa'daki Karbonmonoksit Zehirlenmesi

Bursa'da iki kişinin hayatını kaybettiği karbonmonoksit zehirlenmesiyle ilgili olarak, Bursagaz, zehirlenmenin yaşandığı evde inceleme yaptı.

Bursa'da iki kişinin hayatını kaybettiği karbonmonoksit zehirlenmesiyle ilgili olarak, Bursagaz, zehirlenmenin yaşandığı evde inceleme yaptı.

Bursagaz'dan yapılan açıklamada, olaya saat 06.20'de müdahale eden Bursagaz Acil 187 ekiplerinin öncelikle binaya giden gaz arzını kestiği ve gerekli emniyet tedbirlerini aldığı belirtildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, daire içerisinde hermetik sobanın ve pencereden direkt dış ortama bağlanmış bacalı şofbenin olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, iki cihazın da çalıştırılarak ortamda gaz ölçümü yapıldığı, bacalı şofbenin çalışması sırasında ortama yüksek miktarda karbonmonoksit gazı verdiğinin tespit edildiği, hermetik sobada ise herhangi bir kaçağa rastlanılmadığı ifade edildi.

Bursagaz tarafından onaylı doğalgaz projesine göre, dairede hermetik soba, hermetik şofben ve ocak tesisatının olduğunun görüldüğü kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak projede hermetik olarak görülen şofbenin bacalı şofben ile değiştirildiği ve bacasının da uygunsuz bir şekilde pencereden dış ortama verildiği görülmüştür. Zehirlenme vakasının onaylı projesine uygun olmadan montajı yapılan bacalı şofbenden ortama yayılan karbonmonoksit gazından kaynaklandığı anlaşılmaktadır."

Bursagaz İşletme ve Bakım Müdürü Nurettin Erikçi ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bacalı cihazların bina içerisinde bulunan atmosfere açılan bacalara bağlanması gerektiğini söyledi.

Bu cihazların yanma havasını ortamdan alarak atık gazı bacadan attıklarını belirten Erikçi, "Bu şekilde bina bacasına bağlanmadan hermetik gibi direkt atmosfere verilmesi atık gazın ortamda kalmasına sebep olabilir. Hermetik cihazlar yanma havasını ve atık gazı aynı bağlantı elemanı ile dış ortamdan alır ve atarlar. Bacalı cihazlar bacaya bağlanmalıdır, direkt camdan çıkartılarak dışarıya verilmesi, rüzgar durumunda baca çekişi olumsuz etkileneceği için iç ortama atık gazın yayılmasına sebep olur. Bunun sonucunda da buna benzer üzücü olaylar yaşanabilir" dedi.

Yıldırım ilçesi Şükraniye Mahallesi'nde oturan Ahmet Kaptan (84) ile eşi Hatice Kaptan (82) karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetmiş, Gemlik ilçesinden kendilerini ziyarete gelen çocukları İsmet Kaptan ise hastaneye kaldırılmıştı.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Kaptan Bursagaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title