Haberler

Bursa 15. Kitap Fuarı" Kapılarını Açıyor

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliğinin desteğiyle düzenlenecek "Bursa 15. Kitap Fuarı", yarın kapılarını açıyor.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliğinin desteğiyle düzenlenecek "Bursa 15. Kitap Fuarı", yarın kapılarını açıyor.

Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Fahri Aral, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 18-26 Mart'ta "15. Bursa Kitap Fuarı"nın yanı sıra 21-26 Mart'ta "13. Bursa Eğitim Fuarı"nı gerçekleştireceklerini belirtti.

Türkiye'nin, yayıncılık sektöründe dünyada ilk 10'da yer aldığını, Bursa'nın kitap satış noktası zenginliği açısından ülkenin üçücü sırasında bulunduğunu anlatan Aral, "Geçen yıl, Türkiye yayıncılık sektörü açısından çok başarılı geçti. Geçtiğimiz yıl ülkede 666 milyon 865 bin 579 kitap basıldı. Basılan kitapların 404 milyon 129 bini için bandrol alındı. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve ortaokul öğrencilerine 262 milyon 736 bin 286 kitap dağıttı." diye konuştu.

TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu da Bursa Kitap Fuarı'nın ilkinin 2003'te yapıldığını belirterek, "O yıl ziyaretçi sayımız 110 bindi, bugün ise bu sayı 300 bine yaklaştı." dedi.

Fuar organizasyonu için bu yıl 400 yazar, sanatçı ve bilim insanının Bursa'ya geleceğini bildiren Kavukçuoğlu, "Fuarlar kapsamında 300 farklı imza günü, 80 farklı kültür etkinliği yapılacak." diye konuştu.

Toplantıya, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Deniz Kavukçuoğlu Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title