Haberler

Salda Gölü'ne Millet Bahçesi Yapılmasına CHP'li Başkandan Destek Geldi

Güncelleme:

Burdur'un Yeşilova ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Nuri Özbek, Salda Gölü'ne Millet Bahçesi yapılmasını desteklediklerini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'ne Salda Millet Bahçesi yapacağız açıklaması yankı buldu. Millet bahçesini olumlu bulanların yanında karşı çıkanlar olurken, ilçenin CHP'li Belediye Başkanı Nuri Özbek, "Çok güzel bir yatırım olacağını düşünüyorum. Ben Avrupai bir şekilde olacağını düşünüyorum ve her şekilde destekliyorum." dedi.

Burdur Salda Gölü'ne Millet Bahçesine CHP'li Başkandan Destek-2

SALDA MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçen haftaki Burdur programı kapsamında, Yeşilova ilçesindeki 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak bilinen Salda Gölü'nde inceleme yaptı. Bakan Kurum'un Salda Gölü çevresine 300 bin metrekarelik alana 'Salda Millet Bahçesi' yapacağız ve bu da bir ilk olacak açıklaması ilçede geniş yankı buldu.

'ÇOK GÜZEL BİR YATIRIM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Yeşilova Belediye Başkanı CHP'li Nuri Özbek, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, Salda Gölü etrafına millet bahçesi yapılmasını olumlu bulduğunu söyledi. Başkan Özbek, Öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Yapılacak millet bahçesi Salda Gölü'ne çok şey katacaktır. Projeyi görmeden birçok kişi karşı çıkıyor. Gördüğünüz gibi burada her şey düzensiz. Millet bahçesi ile buralar düzene girecek. Millet bahçesi Yeşilova turizmine çok şey katacaktır. Biz Yeşilova'yı, Salda Gölü'nü tanıttık ama gelen misafirlerimiz için oturma yerleri, yatma yerleri yapamadık, tuvalet yapamadık sit alanı olduğu için. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bunu aştı. Çok güzel bir yatırım olacağını düşünüyorum. Göle en çok zarar veren barajlardır dedi.

Burdur Salda Gölü'ne Millet Bahçesine CHP'li Başkandan Destek-2

'HER ŞEKİLDE DESTEKLİYORUM'

Avrupa'da Salda Gölü benzeri yerleri gidip gördüklerini aktaran Başkan Nuri Özbek, Yürüyüş yolları, ışıklandırmalar var. Oturma grupları, dinlenme alanları, spor alanları var. Ben Avrupai bir şekilde olacağını düşünüyorum ve her şekilde destekliyorum. Bu projenin yüzde 40'lık alanı bize ait. Bizden proje istediler. Belediyeye ait tapu olan yerleri de projenin içerisine koyduk. Betonlaşma olacağını düşünmüyorum. Millet Bahçesi içerisinde betonlaşma yok. Bazıları 'rant alanı' diyor. Rant alanı olarak düşünmüyorum. Diyelim ki küçük yöresel pazar yeri yaptılar ve bunu vatandaşa kiraya verdiler. Vatandaş da burada ürettiğini satacaktır. Çok yerde bunu gördük diye konuştu.

'VATANDAŞ ZEVK ALACAK'

Bölgede 5 yıldızlı otel, apartman, gökdelen ya da rezidans yapılmayacağını, gölün doğasını bozmayacak şeyler yapılacağını düşündüğünü vurgulayan Başkan Nuri Özbek, şöyle devam etti

İnanıyorum ki Yeşilova halkı da bu şekilde karar verecektir. Ama daha proje gelmeden sanki göl Yeşilova'dan gidiyormuş, göl ortadan kaldırılacakmış gibi imaj yaratılıyor. Yanlış şeyler yapılıyor. Ben yatırım gelmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Projeyi görmeden herkes karşı çıkıyor. Çok güzel olacağını düşünüyorum. Güneş enerjisinden faydalanarak göl kenarı ışıl ışıl olacak. Gece gündüz göl kenarında oturulabilecek. Vatandaş zevk alacak. Adam İstanbul'dan kalkıp geliyor. Bir saat göl etrafında geziyor. Sonra ne yapacak Oturacağı, dinleneceği bir yer olmasın mı Yeşilova'ya katkı sağlamak istiyorsak gelen insanları Yeşilova'da tutmamız gerekiyor.

'DOĞAYA ZARAR VERMEYECEK UFAK ÖNLEMLER ALINABİLİR'

Muğla'dan Salda Gölü'nü görmek için geldiklerini söyleyen vatandaşlardan Saime Kadirhan ise Çok güzel bir yer. Burası biraz daha güzelleştirilebilir. Çadırlar yerine güzel evler yapılabilir. Yürüyüş yolları güzellik katabilir. Doğaya zarar vermeyecek ufak önlemler alınabilir dedi.

'MİLLET BAHÇESİ GÖLÜ KİRLETECEKTİR'

Bucak'tan gelen Harun Çetinkaya da millet bahçesi projesi ile ilgili görüşlerini paylaştı ve Salda Gölü doğa harikası bir yer. Burayı korumayı daha iyi şartları taşımak gerekiyor. Salda Gölü kenarına yapılacak millet bahçesi gölü kirletecektir. Göl kıyısı yerine daha uygun yerlere yapılması gerektiğini düşünüyorum diye konuştu.

'MİLLET BAHÇESİ ÇOK GÜZEL OLUR'

Almanya'dan geldiğini söyleyen Burhan Budancir, Salda Gölü etrafına bakıldığında buraya güzel bir yatırım yapılırsa çok güzel şeyler olur. Alt yapı tamamlanırsa, güzel bir millet bahçesi yapılırsa çok güzel olur dedi.

'İŞLETMESİ KÖYE VERİLMELİ'

Salda köyü sakinlerinden Ekrem Yeler de yapılacak millet bahçesini olumlu bulduklarını ancak işletmesinin köylerine verilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Millet Bahçeleri Burdur Salda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title