Haberler

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'nde dereceye giren festivaller belirlendi.

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'nde dereceye giren festivaller belirlendi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen festivale 45 ülkeden 180 belgesel başvurdu. Festival kapsamında finale kalan 20 belgesel adanın çeşitli mekanlarında gösterildi.

Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz,  Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen ödül törenindeki konuşmasında, ada halkının katılımlarıyla festivali sahiplendiğini söyledi.

Bozcaada'nın gerek doğası gerekse tarihiyle özel bir yer olduğuna işaret eden Yılmaz, "Toplumsal huzur ve toplumsal barışa ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu festival bize bir şey hatırlattı. Biz biriz, birlikteyiz. Ülkemizde yaşananlardan dolayı üzgünüz, ama umutsuz değiliz. Kırgınız, ama çaresiz değiliz. Etkilendik, ama pes etmiş, korkmuş değiliz. Yaşanacak bir Türkiye için o sabahı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Yılmaz, yaşama, geleceğe ve kendilerine olan inançlarının tam olduğunu ifade ederek, "Sanata da sahip çıkacağız yeşile de. Ağaca da sahip çıkacağız nehire de. Kültüre de sahip çıkacağız geleceğe de. Biz güzel olan her şeyi seviyoruz. Biz artık ölümleri değil, barışı konuşmak istiyoruz. Silahları değil, gülün dikenini konuşmak istiyoruz. Biz var oldukça bir tek başak tanesi susuz, bir tek zeytin dalı yalnız kalmayacak. Söz veriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından büyük ödülü alan "Surire" belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi.

Festivalde Fethi Kayaalp Büyük Ödülleri'nde birinciliği "Surire", ikinciliği "Ben Halkım", üçüncülüğü ise "Günaydın Taranto" adlı belgeseller kazandı.

Jüri özel ödülüne "Cibik", Gaia Öğrenci Ödülüne "Takımada" belgeselleri layık görülürken, mansiyon ödülü "Çoban" belgeseli elde etti.

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Can Yılmaz Bozcaada Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title