Haberler

Bir alevi evi işaretleme olayı daha! Yakalanan şahıs tutuklandı

Güncelleme:

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Dedeköy Mahallesi'nde Alevi vatandaşlara ait evlerin kapılarını ve duvarlarını işaretleyen zanlı yakalandı. Durumu jandarmaya ihbar eden mahalle muhtarının yeğeni olduğu ortaya çıkan şahıs ifadesinde, korucu olmak istediğini, mahallede güvenlik olmadığı algısı yaratmaya çalışmak için bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

Malatya'da yaşadığı Dedeköy Mahallesi'ndeki Alevi vatandaşların evlerini işaretleyen zanlı jandarma ekiplerince kısa sürede yakalandı. Üst aramasında yazıları yazdığı boya kalemi bulunan şüphelinin, ilk beyanında güvenlik korucusu olmak istediğini, mahallenin güvenli olmadığı algısı oluşturmak için evleri işaretlediğini söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir alevi evi işaretleme olayı daha! Yakalanan şahıs tutuklandı

"ALEVİLER GİTSİN, TÜRKİYE MÜSLÜMANDIR" YAZDI

Alınan bilgiye göre, Alevi vatandaşların yaşadığı mahallenin muhtarı, dün gece Akçadağ İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak 5 evin kapısına ve duvarlarına yazı yazıldığını ve işaret konulduğunu bildirdi. Yapılan incelemede mahalledeki 5 evin kapı ve duvarlarına "Aleviler gitsin, Türkiye Müslümandır" yazıldığı, "X" işareti konulduğu belirlendi.

Bir alevi evi işaretleme olayı daha! Yakalanan şahıs tutuklandı

YAZILARI YAZDIĞI KALEM ÜZERİNDEN ÇIKTI

Söz konusu yazıları yazan şüphelinin aynı mahallede ikamet eden ve muhtarın yeğeni B.Ç. olduğu tespit edildi. Şüpheli, jandarma ekiplerince olaydan kısa süre sonra yakalandı. Üst aramasında yazıları yazdığı boya kalemi bulunan şüphelinin, ilk beyanında güvenlik korucusu olmak istediğini, mahallenin güvenli olmadığı algısı oluşturmak amacıyla evleri işaretlediğini söylediği öğrenildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Şüpheli B.Ç, Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Akçadağ Malatya Haberler

500

Yorumlar (8)

Wwwwwwwwww:

Yobazlar ülkenin her yerine yayıldılar bizim için büyük bir felakettir

20
1
yanıtYanıtla
MECHUL ASKER:

Verin 15 sene akli başina gelsin yobazin..

16
3
yanıtYanıtla
cvp:

yobaz mı yoksa ajan mı?

yanıt3
yanıt0
Gül:

Yangina bilerek benzin dökmek isteyeni en agir cezalandirmali. Kimbile kimden para karsiligi yapmistir. Bir huzur birakin yetti artik. O kisiye meydan dayagi yakisir

16
0
yanıtYanıtla
ğerzi:

yalan koınuşuyor bekçi olmak için hırsızlık niye yapmadın toplumun geldiği bir durum yok alevi yok kürt yok türk yok sünni yok bilmem şii kim ne olmak istiyorsa odur ayrıştırıcı dilden uzak durmak lazım yoksa sonumuz hiç parlak değil

11
2
yanıtYanıtla
Seren canj:

Gerici zihniyet saldırıya geçmiş ler en iyi yaptıkları iş kin nefret tohumları ekerler millete

12
0
yanıtYanıtla
Haydar:

Bir bir Bütünüz, farkliliklarimizla birlikte Türkiyeyiz.Birlik ve beraberlikten taviz verirsek Suriye gibi oluruz,Afghanistan gibi oluruz, Irak gibi oluruz, israil gibi oluruz.Biz hep beraber Türkiyeyi tamamliyoruz

5
1
yanıtYanıtla
YAPAMAYACAKSINIZ:

HERKES BIR, SEN VE SENIN GIBILER BIR REZIL HERIF SENIN YATACAK YERIN YOK! BIZI BOLEMEYECEKSIN !

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title