Haberler

Bilecik'teki Orman Yangını 100 Hektarlık Alanda Etkili Oldu

Bilecik'in Gölpazarı İlçesinde Çıkan Orman Yangını 100 Hektarlık Çamlık Alanda Etkili Olurken, Alevlerin Medetli Köyü'ne Doğru Yaklaşması Sebebiyle Vatandaşlar Endişeli Bir Şekilde Bekliyor. Bölgedeki Çiftçiler, Alevlerin Ekinlere Zarar Vermemesi İçin Ekili Alanların Bulunduğu Bölgeyi Traktörlerle Sürdü.

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde çıkan orman yangını 100 hektarlık çamlık alanda etkili olurken, alevlerin Medetli Köyü'ne doğru yaklaşması sebebiyle vatandaşlar endişeli bir şekilde bekliyor. Bölgedeki çiftçiler, alevlerin ekinlere zarar vermemesi için ekili alanların bulunduğu bölgeyi traktörlerle sürdü.

Alınan bilgiye göre, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk bölgesindeki çamlık alanda saat 16.00 sıralarında çıkan yangın, sıcak havanın etkisiyle kısa sürede büyüdü. 100 hektarlık alanda etkili olan ve halen süren yangına çevre illerden gelen 5 helikopter, 3 uçak ile 18 arazöz ve çok sayıda ekip müdahale etti. Helikopterler İznik Gölü'nden su alarak alevlere müdahale etmeye devam ediyor. Yangının Medetli köyüne doğru ilerlemesi sebebiyle vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Çiftçiler, ekili alanların

yakınlarını traktörleriyle sürerek alevlerin ekinlere zarar vermesini engellemeye çalıştı. 4 ayrı noktada devam eden yangının kontrol altına alınamadığı belirtilirken, Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin'in, havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarını yönlendirdiği kaydedildi.

(OA-İHS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title