Haberler

Biga'dan Kısa Kısa

Biga'da, lise öğrencilerine yönelik, "Tarihin ışığında başarıya giden yol" konulu konferans gerçekleştirildi.

Biga'da, lise öğrencilerine yönelik, "Tarihin ışığında başarıya giden yol" konulu konferans gerçekleştirildi.

Eğitim Bir-Sen temsilciği tarafından düzenlenen konferansta konuşan tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, gençlere başarının şartının, öz güven olduğunu söyledi.

Hedef koymanın önemine değinen Bahadıroğlu, "Dünyada ayak izi değil yürek izi bırakanlar konuşulur. Varlığınızın sebebini bulmaya çalışın. Hayalleri olan insanlar başarıya ulaşır. Hayal kurarsanız, başarılı olursunuz. Başarı önemlidir. Başarırken kimsenin emeğine ve yüreğine basmamak çok önemlidir" dedi.

Lise çağlarının hedef koyma dönemi olduğuna işaret eden Bahadıroğlu, gençlere ulaşacakları yeri iyi belirlemeleri gerektiğini, gideceği yolu bilmeyenlerin adressiz insan gibi ortada kalacaklarını anlattı.

Osmanlı Devletinin kuruluş aşamasından günümüze tarihin ışığında başarıya giden olayları aktaran Bahadıroğlu, "Kanuni Sultan Süleyman'dan bahsetmeden, 42 dünya devleti kendi tarihini yazamaz. Biz dünya tarihinin içinden böylesine geçmişiz. Biz tarihimizi yeniden kültür ve medeniyet tarihi bağlamında yorumlamalıyız" diye konuştu.

-Üniversite öğrencilerinden kırtasiye yardımı-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kozçeşme İlkokulunda öğrenim gören öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar, Kozçeşme İlkokulunda okuyan 210 öğrenciye, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kırtasiye yardımında bulunduklarını bildirdi.

Kozçeşme İlkokulu Müdürü Ayhan Demirtaş da taşımalı eğitimle on ayrı köyden gelen öğrencilerin, aldıkları hediyelerle mutlu olduklarını kaydetti.

-Biga'da "Enler" yarışması

Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu Müdürü Musa Çetin, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünün her yıl düzenlediği "Enler" yarışmasında, en sportif okul dalında birinci olmaya aday olduklarını söyledi.

Çetin, yaptığı açıklamada, spor lisesine girecek öğrenciler için ihtiyaç duyulan malzemeleri okula aldıklarını belirterek, kros, atletizm, futbol, judo gibi branşlarda yetenekli öğrencileri, hazırladıklarını kaydetti.

Öğrencilerin yanı sıra velileri ve öğretmenleri de spor yapmaya teşvik ettiklerini ifade eden Çetin, veliler için step ve aerobik kursu açtıklarını, öğretmen voleybol takımı kurduklarını, velilerle öğretmenler arasında masa tenisi ve satranç turnuvaları düzenlediklerini bildirdi.

Çetin, "Bu yıl katıldığımız çeşitli yarışmalarda 25 kupa, 84 madalya kazandık. Okulumuzun 114 lisanslı sporcusundan 88'i, kulüp lisanslıdır. Bu yıl içerisinde 13 kez il dışında çeşitli müsabakalara katıldık. Bizleri araç tahsisi konusunda kırmayan Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

-Biga'dan Kenya'ya inşaat köprüsü-

Biga İş Adamları Derneği (BİAD) inşaat komisyonu yönetim kurulu üyesi Erdoğan Yalın, Kenya'da müteahhitlik işleri yapmaya hazırlanıyor.

Yalın, yaptığı açıklamada, iş adamlarına batıya değil de doğuya yönelmelerini tavsiye etti. Kenya'daki Mombasa bölgesinde bulunan Hintli ve Pakistanlı iş adamlarıyla ikili görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Yalın, haziran ayında inşaat sektöründe çalışma yapma kararı aldığını söyledi.

Yalın, "Müteahhitlik işlerinde açıklık olduğunu öğrendiğim zaman hareket geçtim. Kenya'da Türk yatırımcılara çok fazla imkanlar sunuluyor. Yüz dolara bir ay işçi bulabilme imkanı olduğu gibi yüz 50 dolara tercüman ve şoför çalıştırabilirim. Mombasa bölgesinde çok iş var. Biga'da yapılan en kötü bina orada ki en lüks bina diyebilirim. Haziran ayında giderek çalışmalara başlayacağım- dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Kozçeşme Yalın Kenya Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title