Haberler

Beldeyi Çekirgeler İstila Etti

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Bahtıllı beldesini çekirgeler istila etti.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Bahtıllı beldesini çekirgeler istila etti. Vatandaşlar, yetkililerden çekirgelerin uzaklaştırılması için yardım istedi.

Simav ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta olan 570 nüfuslu Bahtıllı beldesi ve çevresindeki 2 kilometrelik alanda etkili olan çekirge istilası köylüleri tedirgin ediyor. Vatandaşlar, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü başta olmak üzere yetkililerden bölgede ilaçlama çalışması başlatılmasını istiyor.

Bahtıllı Atatürk Mahallesi Muhtarı Yusuf Özdemir, "Geçtiğimiz yıllarda hiç yaşamadığımız şekilde çekirgelerin istilasına uğradık. Yeşil olarak ne varsa mahvediyorlar. Yetkililerden bu çekirge istilasına karşı acil önlem alınmasını istiyoruz. Kendi çabamızla çekirgelerden arınamıyoruz" dedi.

Çiftçi Mustafa Erkul, "Çekirgeler bostan, nohut ve buğday tarlalarımızı mahvetti. İki kere bostan aşıladım ama gel gör ki yeşillik diye bir şey kalmadı. Korkumuz, çekirgelerin beldemizin altında bulunan bağlarımıza inmesi. Eğer bir an önce önlem alınmazsa bütün emeğimiz boşa gidecek. Kışın yiyecek bulamayacağız" diye konuştu.

Sulama Kooperatifi Başkanı Nurullah Sert ise, ekili arazileri çekirgelerin istila ettiğini, yetkililerin bir an önce konuya el atmasını beklediklerini vurguladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, iki kez ilaçlama çalışması yapıldığını ifade ederek, "Çekirgeye karşı en sağlıklı mücadele biyolojik mücadele. Hindi alıp bölgeye salarsanız kısa sürede çekirge sayısında düşüş olduğunu göreceksiniz. İlaçlama ilk başlarda etkili oluyor ama bir süre sonra ilaca karşı direnç kazanıyorlar. İlaçlar etkili olmuyor" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahtıllı Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title