Haberler

Bayproje 2 Yılını Değerlendirdi

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) dernek çalışmalarının tanıtımının yapıldığı bir basın toplantısı düzenledi.2011 yılında kurulan ve 2 yıllık kısa bir sürede Bayburt'un geleceği açısından önemli çalışmalara imza atan...

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) dernek çalışmalarının tanıtımının yapıldığı bir basın toplantısı düzenledi. 2011 yılında kurulan ve 2 yıllık kısa bir sürede Bayburt'un geleceği açısından önemli çalışmalara imza atan BAYPROJE Derneği dernek tarafından hayata geçirilen kitap, araştırma raporu, doktor tezleri, yüksek lisans tezleri ve Bayburt konulu araştırma tezlerini kamuoyuna duyurmak adına bir basın toplantısı düzenledi.

Bayburt Konaklama tesislerinde gerçekleşen ve BAYRPOJE Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Bayrak, Abdulcelil Kahveci ve Umut Özkan'ın katıldığı toplantıda konuşan BAYPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, BAYPROJE Derneği'nin uygulamaya ve pratiğe yönelik çalışmaların dışında aynı zamanda bir düşünce ve araştırma kuruluşu olarak görev yaptığını söyledi.

Toplantıda konuşan BAYPROJE Yönetim Kurulu Üyesi Akın Bayrak ise yapılan çalışmaların iyi değerlendirilmediğini ve unutulduğunu söyledi.

Demiryolu konusunda hazırlanan iki raporu Valilik ve Belediye'ye bıraktıklarını ve bugüne kadar hiçbir siyasiye bu çalışmanın verilmediğini söyleyen Bayrak, "Ben isterdim ki bu raporlar şöyle bir dönemde Bayburt'a gelen tüm bakan, milletvekili ve bürokratlara verilsin. Bunlardan Valilik ve Belediye'de var. Biz çalışma yapıyoruz ama unutuluyor" diye konuştu.

Toplantıda ilk konuşmayı Prof. Dr. Rıfat Yıldız yaptı. Yıldız, ağırlıklı olarak uzun vadeli sonuç alınacak projelere imza attıklarını ve 'söz uçar yazı kalır' temelinden yola çıkarak yapılan çalışmaları kayıt altına aldıklarını ifade ederek, 2 yıllık bir süre içerisinde tamamlanan 6 kitap, 5 rapor, Bayburt konulu 2 tez çalışması ile devam eden Bayburt konulu tezler ve araştırma projeleri hakkında bilgi verdi.

Prof. Yıldız, dernekçe hazırlanan 'Bayburt Gözlem ve İnceleme Raporu', 'Çiftçi Eğitimi Seminerleri Değerlendirme Raporu', 'Bayburt Seyahati Bilgilendirme Raporu' ve iki ayrı 'Bayburt'un Karadeniz'e Demiryolu Bağlantısı Raporu' çalışmalarına imza attıklarını belirttiği açıklamasında, 'Bayburt Yenilikçi (İnovasyon) Paneli', 'Günlük Tutma Yarışması', 'Cumhuriyet Dönemi Bayburt Bibliyografyası', 'Bayburt'a Yatırım Yapan Girişimci Öyküleri Kongresi', 'Öykü Yarışması' ve 'Bayburt Şehircilik Kongresi' çalışmalarının da kitaplaştığını belirtti.

Konuşmasında Bayburtlu işadamlarının katkılarıyla dernek tarafından öncü olunan tez çalışmalarına da değinen Prof. Yıldız, 'Bayburt İlindeki Sera ve Konutların Güneş Enerjisinden Doğrudan En Uygun Şekilde Faydalanabilmeleri İçin Optimum Şekillerinin ve Oryantasyonlarının Belirlenmesi' ve 'Bayburt İlinin Coğrafyası' adlı tez çalışmalarının tamamlandığını ve 'Kentsel Planlamada Sürdürülebilir Yaklaşımlarla Alan Kullanım Örneklerinin Belirlenmesi: Bayburt Kenti Örneği', 'Organik Tarımın Kırsal Alan Kalkınmasına Etkisi' ve 'Bulanık Mantık Kullanarak Üç Boyutlu Taş İşleme Sisteminin Gerçekleştirilmesi' konulu tez çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Bayburt konulu araştırma projeleri arasında 'Bayburt'ta Sebze ve Meyvecilik Potansiyeli ve Geliştirilmesi', 'Bayburt Üniversitesi'nin İl Sosyo-Ekonomisindeki Yeri ve Önemi', 'Bayburt'ta Kırsal Kesim Üretiminde Kadının Rolü ve Etkinliğinin Artırılması' ve 'Bayburt Şehir Merkezinde Çoruh Nehri'nin Rekreasyonel Açıdan Değerlendirilmesi' gibi çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yıldız, 3 araştırma projesinin 2013 yılı sonuna kadar tamamlanacağını dile getirdi.

BAYRAK: "YAPILAN ÇALIŞMALAR UNUTULUYOR"

Toplantıda konuşan BAYPROJE Yönetim Kurulu Üyesi Akın Bayrak ise, dernek tarafından 5 rapor hazırlandığını, raporların Bayburt'ta bir tartışma ortamı oluşturmasını beklediklerini ifade ederek, "İstedik ki bu raporlar üzerinden tartışma açılsın. ve bu tartışmalardan doğrular bulunsun ama maalesef Bayburt'ta bununla ilgili teşekkürler, takdirler aldık ama bu işlerle ilgili duyarlı Bayburtluların bu işi tartışmaya açması lazım. Eksiklerimizi görmek adına da bu çok önemli. Ama bu manada ciddi bir eleştiri almadık. Bu da bizi rahatsız etti açıkçası" dedi.

Demiryolu konusunda hazırlanan her 2 raporun KTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik'in yaptığı bilimsel çalışmalar ve Ankara'da yapılan görüşmeler sonucu yazılmış raporlar olduğunu söyleyen Bayrak, raporların Bayburt'a gelen her siyasi ve bürokrata takdim edilmesi için Valilik ve Belediye'ye bırakıldığını ama bugüne kadar konuyla ilgili olumlu bir gelişme yaşanmadığını söyledi.

Yapılan çalışmaların değerlendirilmediğini ve unutulduğunu ifade eden Bayrak şunları söyledi:

"Prof. Fazıl Çelik'in çalışmalarını çok ciddi bulduk ama ona karşı yapılan açıklamaları da çok haksız ve yersiz değerlendirdik. Bu raporu yazmamızın sebebi özet olarak meseleyi herkesin anlayabilmesi içindir. Ben isterdimki bu raporlar şöyle bir dönemde Bayburt'a gelen tüm bakan, milletvekili ve bürokratlara verilsin. Bunlardan Valilik ve Belediye'de var. Biz çalışma yapıyoruz ama unutuluyor. Etkisi yok değil. Bizim bu raporlardan sonra Bakan Yardımcısı tarafından 'güzergaha karar verilmedi' diye açıklamalar yapıldı. Bu konuda sağlıklı bir karar verilsin istiyoruz. Bayburt'un lehine değil Türkiye'nin lehine bir karar verilsin. Devletin kaynakları verimli kullanılsın. Yani bu raporlardan acaba gelip giden bürokratlara siyasilere verip onların bu konuda sağlıklı düşünmesine vesile olunamaz mıydı? Bizim serzenişimiz bu." - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rıfat Yıldız Fazıl Çelik Umut Özkan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title