Haberler

Bavouzet, İstanbul Resitallerinde Konser Verdi

İstanbul Resitallerinin 10. sezon açılışı, dünyaca ünlü Fransız piyano virtüözü Jean Efflamm Bavouzet konseriyle başladı.

İstanbul Resitallerinin 10. sezon açılışı, dünyaca ünlü Fransız piyano virtüözü Jean Efflamm Bavouzet konseriyle başladı.

The Seed'de gerçekleşen konserde sahne alan sanatçı, 10 yıl önce başlayan İstanbul Resitallerinin ilk konuğunun da kendisi olduğunu belirterek, yeniden davet edildiği için onur duyduğunu belirtti.

Bavouzet, yaklaşık 2 saat süren konserin ilk bölümünde, Ludwig van Beethoven'ın Piyano Sonatı No.27, Op.90 eseriyle Piyano Sonatı No.28, Op. 101 eserini yorumladı. Sanatçı ikinci bölümde ise Joseph Maurice Ravel'in "Miroirs"ini ve Claude Debussy'nin "L'Isle Joyeuse, La majör, L.106" eserini çaldı.

İstanbul Resitalleri'nin Yapımcısı ve Genel Koordinatörü Nazan Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007'nin Haziran ayında başlayan etkinliğin ilk resitalinde yine Jean Efflamm Bavouzet'in sahne aldığına dikkati çekerek, "Geçen bu 10 yılda Jean Efflamm Bavouzet en iyi piyanistlerden biri oldu ve bugün 10'uncu yılımızda sezon açılışını onunla yapıyor olmak bizim için 2 kere daha gurur verici." dedi.

Ceylan, 2005'te John O'Conor resitali organize ettiklerini dile getirerek, bu resitalin başarıyla sonuçlanması üzerine, Kamil Şükun ile İstanbul Resitalleri'ni yapma fikrini hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Etkinliğin ilk yılından itibaren çok önemli konukları ağırladıklarını vurgulayan Ceylan, son 10 yılda İstanbul Resitalleri'ne katılmış sanatçılardan bir kısmının yeni sezonda da İstanbul'da konser vereceğini ifade etti.

Nazan Ceylan, konser serisinin Kasım ayında Natasha Paremski, Aralık'ta John O'conor, Ocak'ta Alexei Volodin, Şubat'ta Peter Jablonski, Mart'ta Simone Dinnerstein, Nisan'da Oliver Schnyder, Mayıs'ta Paolo Restani ile devam edeceğini, Haziran ayında Roland Pöntinen resitaliyle de sezonu kapatacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Claude Debussy Beethoven İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title