Haberler

Batman'daki otogar cinayetinde katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Güncelleme:

Batman'da şehirlerarası otogarda herkesin gözü önünde vahşice işlenen cinayette karar çıktı. Katil zanlısına ağırlaştırılmış müebbet, azmettirici kardeşine ise 24 yıl hapis cezası verildi. Oğlu öldürülen baba, "Adalet yerini bulmadı. Azmettirici baba ve ağabeylerine de ceza verilmeliydi" dedi.

Batman'da şehirlerarası otogarda herkesin gözü önünde defalarca bıçaklanarak öldürülen Suat Yüksekbağ davasında karar çıktı. Mahkeme heyeti katil zanlısı R.K'ye ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi A.K'ye ise 24 yıl ve azmettirici olduğu iddia edilen babalarına da delil yetersizliğinden beraat kararı verdi. Oğlu öldürülen baba Nuri Yüksekbağ, karara tepki göstererek, "Azmettirici baba ve ağabeylerine de ceza verilmesini bekliyordum" dedi.

Batman'da geçtiğimiz yıl otogarın içerisinde kan davalısı olduğu ileri sürülen 21 yaşındaki Suat Yüksekbağ'ı herkesin gözü önünde bıçak darbeleriyle öldüren R.K. hakkında yargı süreci sona erdi.

Dehşet olayda can çekişen Yüksekbağ'a, katil zanlısı R.K. ve kardeşi tarafından kimse yaklaştırılmamıştı. Yüksekbağ, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU DAVADA KARAR ÇIKTI

Bulut Kutlu'nun haberine göre, Suat Yüksekbağ cinayetiyle ilgili tutuklanan kardeşlerden R.K, kardeşi A.K ve babaları N.K. hakkında Batman 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada karar çıktı.

Mahkeme heyeti katil zanlısı R.K.'ye ağırlaştırılmış müebbet, aynı dosyada yargılanan sanığın kardeşi A.K. hakkında da aynı suçu birlikte işlediklerinden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.

Ancak mahkeme, suça sürüklenen çocuğun 17 yaşında olması nedeniyle 24 yıl hapis cezası verirken, bu cezada herhangi bir takdiri indirim yapılmadı. Azmettirici olduğu iddia edilen babaları N.K, hakkında ise delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.

"HEPSİNİN YARGILANMASI VE TUTUKLANMASI LAZIM"

Baba Nuri Yüsekbağ ise "Bence adalet yerine gelmedi. Adalet bu değil. Oğlumun nasıl öldürüldüğünü herkes gördü. O ailenin tümü ordaydı. Hepsinin yargılanması ve tutuklanması lazım. Bu işi yapan asıl kişi katil zanlılarının babasıdır. Ama mahkeme heyeti babalarını serbest bıraktı. En büyük ağabeyleri de oradaydı ancak hiç yargılanmadı bile. Neden böyle karar verildi anlamış değiliz. Mahkeme heyetinin bu olayı yapan ve yaptıranlar kim varsa ceza vermesini bekliyordum. Maalesef böyle bir karar verilmedi. Kararın böyle olmaması lazım. 2018 yılında Batman'ın Kozluk ilçesinde bir cinayet oldu. O sırada oğlum da oradaydı. Olayda oğlum 18 yıl hapis cezası aldı. Ancak o olayda benim oğlum suçsuzdur. Suç oğlumun üstüne atıldı. Daha sonra karşı taraf oğlum Suat Yüksekbağ'ı otogarda herkesin gözü önünde vahşice katlettiler, bu olayda sadece iki kişi tutuklandı, asıl azmettirici babaları ve ağabeyleri tutuklanmadı" dedi.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Batman Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (38)

Bir kul:

ALLAH, IN Verdigi CANI ALLAH alir. . ALLAH belanizi versin, BASKA söze gerek var mi, YOK.

149
2
yanıtYanıtla
Oozn:

O bir yalan geç onu

yanıt9
yanıt123
aaASA:

ya bu nasıl adalet , kararı veren ey hakim senin oğluna bunu yapsalardı sen azmettiricileri bırakırmıydın

133
0
yanıtYanıtla
ehue:

duruma göre keke

yanıt2
yanıt8
ANTEPLİ:

ceZa yetersiz. . adamı koyun keser gibi kesmiş. . o ailenin hepsi müebbet almalı. . en agırından

104
0
yanıtYanıtla
adalet arayan:

Allah belanızı versin katil sürüleri

62
0
yanıtYanıtla
silopi:

bu ülkede cahillerin tamamı ihlaf edilmelidir ki ülkeye huzur gelsin nokta

43
4
yanıtYanıtla
elbistan:

ülkedeki bütün cezaevlerinde yatan mahkumların tamamı yok edilmelidir ve dışarıda yaşayanlarada ibret olur bir daha kimse kimseye dönüp bakmaz başdakilerin tuzu kuru alta kalanın canı çıksın mantığı var. beşinci dünya ülkesi gibi olduk çok yazıkç

yanıt3
yanıt0
?:

doğru cühela( ihlaf) olmalıdır.

yanıt0
yanıt0
bekir:

o ihlaf degil itlaf (telef kelimesinden geliyor). senin bu soyledigin de canice. .

yanıt2
yanıt0
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title