Haberler

Batman'da Son 1 Yıl İçinde Şiddete Maruz Kalan 720 Kadın Koruma Altında

Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, baronun kadın ve insan hakları komisyonlarının, çocuk istismarı ve cinsel şiddet ile kadına yönelik şiddet ile ilgili çalışmalarını değerlendirerek, Geçen yıldan bu yana 5'i ağır ceza mahkemesinde...

Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, baronun kadın ve insan hakları komisyonlarının, çocuk istismarı ve cinsel şiddet ile kadına yönelik şiddet ile ilgili çalışmalarını değerlendirerek, Geçen yıldan bu yana 5'i ağır ceza mahkemesinde olmak üzere toplam 18 çocuk istismarı davasına müdahil olduk. Eziyette ve kötü muameleye maruz kalan 720 kadın, aile mahkemesi tarafından koruma altına alındı dedi.

Batman Baro Başkanı Avukat Abdülhamit Çakan, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, kadın ve insan hakları komisyonlarının son bir yıl içerisinde yaptıkları çalışmalarını değerlendirdi. Her iki komisyonun geçmişte yaptığı etkinlikler hakkında bilgi veren Çakan, Çocuk ve İnsan Hakları komisyonumuz şiddete maruz kalan, cinsel şiddete maruz kalan kadınlarımızın dosyalarında baromuz tarafından takip ediliyor. Batman'da 2017'nin başından bu yana toplam 5'i ağır ceza mahkemelerinde olmak üzere toplam 23 çocuk istismarı dosyasına kadın hakları komisyonumuz baromuz adına müdahil oldu. Yine insan hakları komisyonumuzun da çalışmaları var. Batman Adliyesinde bir intihar vakası oldu soruşturması devam ediyor. O dosyaya da komisyonumuz müdahil oldu. Yine gündem olan Balıkesir Kepsut cezaevinde öldürüldüğü ortaya çıkan Ulaş Yudakul isimli Batmanlı bir vatandaşımızın dosyasına müdahil olduk. Yine Van Gevaş'ta işkenceye maruz kalan 4 masum köylü dosyasına da Batman Barosu olarak müdahil olduk. Ayrıca Batman cezaevinde bize yansıyan bir vaka var, o davaya da komisyonumuz müdahil olma kararı aldı. Ayrıca Cizre'de panzer altında ezilen iki çocuğun Cizre'de yürüyen bir davası var, buna da komisyonumuz müdahil oldu. Yargılama aşamasının tamamında komisyonumuz mağdurun yanında oluyor dedi. Geçen yıl şiddette, eziyette ve kötü muameleye maruz kalan 720 kadının aile mahkemesi tarafından koruma altına alındığını ifade eden Av. Çakan, Bir de bizim adli yardım büromuz var. Tüm Türkiye barolarında var. Avukat tutabilecek gücü olmayan, vatandaşlara talepleri doğrulması halinde ücretsiz avukat tahsis ediyoruz. Baro olarak bir çalışma yaptık, 2017 yılında şiddetten dolayı koruma talep eden, geçen yıl boyunca 720 kadın hakkında ailenin koruma kararı verilmiş. Şiddete, kötü muameleye, eziyette maruz kalan kadın gelip aile mahkemesine başvuruyor, aile mahkemesi de şiddete sebebiyet verdiğinden dolayı 6 aya kadar evden uzaklaştırma kararı veriyor. Bu uzaklaştırma kararı tamamen kolluğun takibi ve denetimi altındadır. Şiddette maruz kalan 720 kadına koruma kararı verildi diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title