Haberler

Ankara'da Köpeklerin Öldürülmesine İlişkin Davada Şüpheliler Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

Güncelleme:

Başsavcılık, Ankara Batıkent'te bir grup sokak köpeğinin zehirlenerek öldürülmesiyle ilgili olayda üç şüpheli hakkında en az 5 yıl 4'er ay hapis istemiyle dava açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Batıkent'te bir grup sokak köpeğinin zehirlenerek öldürülmesiyle ilgili olayda üç kişi hakkında "sahipli hayvanı öldürmek suretiyle mala zarar verme" ve "çevreyi kasten kirletmek" suçlarından en az 5 yıl 4'er ay hapis istemiyle dava açtı.

Başsavcılık, Batıkent'te 16 sokak köpeğinin zehirlenmesi üzerine başlatılan soruşturmayı tamamladı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen'in hazırladığı iddianamede, kimlik kartlarına göre köpeklerden Tarçın, Fıstık ve Ceviz'in müşteki Buket Özgünlü'ye ait olduğu belirtildi.

BÖCEK İLACINA TAVUKLARI BATIRMIŞLAR

Sanıklar Musa Devran, Aydın Gölge ve Levent Özcan'ın Turgut Özal Mahallesi'nde Özgünlü'ye ait olanların da arasında bulunduğu köpeklere, böcek ilacına batırılmış tavuk eti verdiği ifade edilen iddianamede, bunu yiyen köpeklerden bazılarının öldüğü, bazılarının ise sakat kaldığı ifade edildi.

METOMİL MADDESİ BULUNDU

İddianameye göre, soruşturma aşamasında alınan raporlarda, tavuk etlerinde metomil maddesi bulunduğu belirlendi. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanlığı Klinik Öncesi Bilimler Bölümü Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı da hazırladığı raporda, "Köpeklerin zehirlenmesinde kullanıldığı tahmin edilen metomil isimli maddenin insan, hayvan ve bitkiler açısından kalıcı nitelik oluşturacak şekilde çevrenin kirletilmesi kapsamında bir sonuç doğurabileceği sonucuna varılmıştır." tespitinde bulundu.

PARA CEZASI DA İSTENDİ

İddianamede bu gerekçelerle üç sanığın "haksız yere sahipli hayvanı öldürmek suretiyle mala zarar verme" suçundan 4'er aydan 3'er yıla kadar, "iştirak halinde çevreyi kasten kirletmek" suçundan ise en az 5 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanıkların iki suçtan en az 5 yıl 4'er ay hapisleri talep edildi. Sanıklar hakkında ayrıca adli para cezası da istendi.

Öte yandan iddianamede, öldürülen sahipsiz hayvanlara ilişkin sanıklar hakkında idari para cezası uygulanması için dosyanın ayrıldığı da ifade edildi. Bu dosyanın, idari para cezasının uygulanması için Yenimahalle Kaymakamlığına gönderildiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara'nın Batıkent Turgut Özal Mahallesi'nde, sokak köpekleri zehirle öldürülmüştü. Türkiye Hayvan Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, zehirlenen köpeklerden 13'ünün öldüğünü 6'sının klinikte olduğunu açıklamıştı. Sanıklar Musa Devran, Aydın Gölge ve Levent Özcan, tutuklama talebiyle sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince, adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

HAYVANLARI SEVEN Y:

Bu benim aldığım en iyi haber. . çok şükür kimseye zararı olmayan masum Sokak hayvanlarını sevmedikleri için onların yaşamını açılar içinde son verenler tabiki cezalarını çekmelidirler çünkü onlarda bir can taşıyordu. insanları yaşama hakkı varsa hayvanlarında vardır. . . şu mübarek ramazan ay hürmetine yeter artık ne insanların nede hayvanların canlarını yakmayalım artık. . sevgi ve saygıyla iyi ramazanlar dileğiyle herkezin Ramazanı hayırlı olsun. . . . .

15
1
yanıtYanıtla
yetkili! çözüm bul!:

şov yapmasın hayvan- ı kendisine dokunmadığı için -severler. . insanları hayvan katliamına mecbur bırakmayın. herkesin arabası yok! gece, sabah erken işe okula yürüyerek gitmek gerekiyor. yetkilileri protesto edin, vatandaşı korumaya çalışanları değil !!!

5
11
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

cezalar çok az. verilse bile bu durumda yatmadan çıkacaklar

9
1
yanıtYanıtla
tr:

zehirli iğne ile öldürün gitsin karaktersizleri

3
3
yanıtYanıtla
tina:

hiç bir canlı ölümü hak etmiyor lakin katliam yapan şahıslar umarım cezaları verilir

4
1
yanıtYanıtla
BARIŞ:

KİMSE KUSURA BAKMASIN ARKADAŞ LAFA GELİNCE HERKES HAYVAN SEVER. MAHALLELER KÖPEKTEN GEÇİLMİYOR. HERHANGİ BİRİNİZİN ÇOLUĞUNU ÇOCUĞUNU ISTIRINCA BEN OZAMAN GÖRRÜM SİZİ. CEZA VERMEYİ BİLİOLARDAAA HAYVANLARI TOPLAYIP KÖPEK BARINAĞINA GÖTÜRMEYİ BİLMİOLARMI. AKSİNE KENDİLERİ GETİRİP GETİP BIRAKIOLAR.

4
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ulan önce hayvan diyorsunuz önce insan demeyi öğrenemeyeceksiniz

3
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

ibretlik bir ceza cıkar inşallah

3
0
yanıtYanıtla
nevşehirli:

demekki bazı tektük insaflı hakımler savcılar varmış

1
2
yanıtYanıtla
ferhat:

anlamadığım şey bu insanların ceza alması için hayvanların sahipli mi olması gerekiyor? çok üzücü bir durum.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title