Haberler

Başkentte Kültür Sanat

Ankara'yı dünyaya tanıtmayı ve "marka" haline getirmeyi amaçlayan Ankara Shopping Fest başlıyor.

Ankara'yı dünyaya tanıtmayı ve "marka" haline getirmeyi amaçlayan Ankara Shopping Fest başlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası ortaklığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Ankara Sanayi Odası işbirliğinde 8 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Ankara Shopping Fest, yarın törenle başlayacak.

Festival boyunca yaklaşık 200 sanatçı ve gösteri grubu, çeşitli etkinliklerde sahne alacak. 9 Haziran'dan itibaren Tunalı Hilmi ve İzmir caddeleri, Atatürk Bulvarı, Siteler, Mamak, Cebeci, Etlik, Keçiören, Demetevler, Rüzgarlı, Ulus, Anafartalar, Çıkrıkçılar, Heykel, Batıkent, Sincan, Etimesgut, Bahçeli 7. Cadde, Emek 8. Cadde, Gar, AŞTİ, Havaalanı ve pek çok alışveriş merkezinde bir veya birden fazla noktada kurulacak sahnede amatör müzik grupları, gösteri grupları, animatörler, akrobatlar, Misket kediler, kuklalar, illüzyonistler, yabancı bando takımları, halk oyunları ekipleri tarafından gösteriler sunulacak.

-Mizah severler, festivalde bir araya gelecek-

Çankaya Belediyesi, Reklam Yaratıcıları Derneği ve Ankara Üniversitesi'nin destekleriyle gerçekleşen Mizah Festivali, bugün Konur Sokak'tan başlayıp Sakarya Caddesi Meydanı'nda sona erecek karnaval yürüyüşüyle sürecek.

Festival programında, "Haberler" ekibi, Yönetmen Yüksel Aksu, "Yangın Var" filminin yönetmeni Murat Saraçoğlu, Zaytung dergisinin ekibi, Twitter fenomenleri Mesut Bahtiyar, Sami Hazinses ve Penguen dergisi ekibinden Serkan Altuniğne ve Kaan Sezyum, Leman dergisi yazar ve çizerleri, karikatür tarihçisi Turgut Çeviker ve Ateş İlyas Başsoy ile Adnan Akçay sohbetler gerçekleştirecek. Mehmet Esen, Yunus Günçe, İlker Gümüşoluk, Serkan Yılmaz, Cem Dinlenmiş, Mesut Süre ile Mahşer-i Cümbüş'ün gösterilerini sunacakları festivalde aynı zamanda Kaan Sezyum'un konuk olacağı "Kısmet Şov" da sahnelenecek.

-Vizyona girecek filmler-

Başkent sinemalarında bu hafta 6 film seyirciyle buluşacak.

Animasyon komedi türünde Aslan Alex, Zebra Marty, Zürafa Melma ve su aygırı Gloria'nın maceralarını anlatan "Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları" vizyona girecek. Serinin devam filmi Madagaskar 3, iki yıl sonra yeni maceralarla sinemalara geri dönüyor. Noah Baumbach'ın senaryosunu kaleme aldığı filmin yönetmenliğini, serinin ilk iki filminin de yazarlığını ve yönetmenliğini üstlenen Eric Darnell yapıyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Matthew Chapman'ın, başrollerini Liv Tyler, Charlie Hunnam ve Patrick Wilson'ın üstlendiği dram gerilim filmi "Hayatının Seçimi", tutkulu bir aşk üçgeninde birbirine karşıt iki adamın hesaplaşmasını anlatıyor.

Gerilim korku filmi "Lanetli Kız" izleyicinin beğenisine sunulacak bir diğer film. 62. Berlin Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde seyircinin karşısına çıkan filmin yönetmenliğini Antonio Chavarrias üstleniyor. Tiyatro yazarı Sergi Belbel'in öyküsünden yine yönetmen tarafından uyarlanan filmde, sıra dışı davranışları olan küçük bir kızın, öğretmen çift tarafından evlat edinilmesiyle gelişen olaylar işleniyor.

"Liseli Polisler", polis okulundan yeni mezun olan iki kafadarın, kılık değiştirerek bir liseye stajyer polis olarak gönderilmelerini ve görevlerini unutarak kendilerini lise öğrencisi gibi hissetmeye başlamalarını konu ediniyor.

Yönetmenliğini "Sınır(da)" filmiyle tanıdığımız Fransız sinemacı Xavier Gens'in üstlendiği filmin senaryosu ise kısa filmci Karl Mueller ve Eron Sheean'a ait. Bilim-kurguyla gerilimi harmanlayan filmde, New York'ta yaşanan nükleer saldırıdan kurtulmayı başaran 9 kişinin hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor.

Bu hafta sinemalara gelecek son film olan "Soluksuz Gece" adlı Fransız polisiyesinin başrolünde Tomer Sisley göze çarpan isim. Türk asıllı oyuncu Birol Ünel'in de oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin yurt dışı notu ise oldukça yüksek.

-Sinemalar-

Metropol: "Pamuk Prenses ve Avcı", "Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları", "Yenilmezler", "Prometheus", "Mahşer Günü", "Dehşet Kapanı".

Optimum : "Prometheus", "Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları",

"Zenne", "Pamuk Prenses ve Avcı", "Koruyucu", "Dehşet Kapanı", "Mahşer Günü".

Kızılay Büyülü Fener: "Pamuk Prenses ve Avcı", "Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları", "Diktatör", "Prometheus", "Yakıcı Bir Yaz", "Zenne",

"Şeytanın Yüzü", "Dikkat Bebek Var", "Liseli Polisler", "Can Dostum".

Bahçelievler Büyülü Fener: "Pamuk Prenses ve Avcı", "Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları","Yakıcı Bir Yaz", "Prometheus".

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Prometheus Madagaskar Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title