Haberler

Başkan Taban Dünya Nüfus Günü'nü Kutladı

Belediye Başkanı Alper Taban, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü nedeniyle İnegöl Nüfus Müdürlüğünü ziyaret etti.

Belediye Başkanı Alper Taban, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü nedeniyle İnegöl Nüfus Müdürü Nedret Acel'i ziyaret etti. Ziyaret vesilesiyle Başkan Taban, kısa bir süre önce Nilüfer Nüfus Müdürlüğü'nden İnegöl Nüfus Müdürlüğüne atanan Acel'e hayırlı olsun dileklerini de ileterek yeni görevinde başarılar diledi. AK Parti İlçe Başkanvekili Semih Şeherli ile Meclis Üyesi Ersan Nari'nin de katıldığı ziyarette, Taban, 11 Temmuz'un Dünya Nüfus Günü olduğunu hatırlatarak, "Bizim yaptığımız araştırmalar neticesinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından 1989 yılında dünya nüfusunun 5 milyar insana ulaştığı tarih olan 11 Temmuz tarihinin Dünya Nüfus Günü olarak kabul edildiği kayıtlara geçmiş. Bizim aslında çok bildiğimiz ve kutladığımız bir gün değildi aslında ama bunu da takvim yaprakları arasında gördüğümüzde dikkat çekici bulduk. Bunu alıp İnegöl'e uyarladığımızda İnegöl'ün de gerçekten ciddi manada nüfusunun arttığını görüyoruz. Son nüfus sayımında açıkçası çok ciddi bir artışın olmadığını, yüzde 1'lik bir artış gerçekleştiğini gördük. İnegöl'ümüzün nüfusu en son açıklanan TÜİK verilerine göre 257 bin 931. Tabi şehrimizde kayda girmeyen bir nüfusun olduğunu da biliyoruz. Suriyeliler, Ahıskalılar gibi. Bunlar da mevcut nüfusa katıldığında bu rakamın yaklaşık 190 binler civarına yaklaştığını görüyoruz" dedi.

İnegöl Nüfus Müdürü Nedret Acel ise, "Dünya Nüfus Günü'nde böyle bir ziyaret gerçekleştirerek nüfus günümüzü kutlayan ilk başkan sizsiniz. Çok fazla gündem oluşturan bir gün olmadığı için daha önce kutlayan da olmamıştı. Bu anlamlı ziyaret için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Minnettar olduk. Kurumların her zaman birbirlerine ihtiyaçları vardır. Karşılıklı iyi ilişkiler içerisinde burada çalışmalıyız" diye konuştu.

Taban, ziyarette Nüfus Müdürü Acel'e çiçek takdiminde de bulundu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

dünya nüfus günü İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title