Haberler

Başkan Ada: "30 Bin Turistin Ziyaret Ettiği Ulubey Kanyonu, 300 Bin Turisti Ağırlayabilir"

Başkan Ada: "30 bin turistin ziyaret ettiği Ulubey Kanyonu, 300 bin turisti ağırlayabilir"UŞAK - Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, ilçenin turizm imkanlarının geliştirildiği takdirde yıllık 300 bin turistin ağırlayabilecekleri potansiyele sahip olduklarını belirtti.

Başkan Ada: "30 bin turistin ziyaret ettiği Ulubey Kanyonu, 300 bin turisti ağırlayabilir"

UŞAK - Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, ilçenin turizm imkanlarının geliştirildiği takdirde yıllık 300 bin turistin ağırlayabilecekleri potansiyele sahip olduklarını belirtti.edi.

Başkan Ada, Ulubey'in konaklama imkanlarının yetersiz olduğunun altını çizerek, bu sebepten ilçenin turizm potansiyeline tam anlamında ulaşılamadığına dikkat çekti. Ada, "2017 yılında yaklaşık 30 bin kişi Ulubey Kanyonlarını ziyaret etmiştir. Ziyaretçilerin yaklaşık 17 bini, il dışından ve bin 300 kişi ise yabancı turistler teşkil etmiştir. Uşak'ın olmazsa olmazlarından bir tanesi turizm olmalıdır. Bölgemizdeki yüksek turizm potansiyelli yerlerimizi güçlendirerek bu sektörü il ve ilçelerimizde geniş bir maddi gelir kaynağına çevirebilir" dedi.

Önümüzdeki ay içinde 25 odalı bir otelin temelinin atılacağını kaydeden Başkan Ada, turizm alanında yatırım yatırdıkları takdirde yıllık 300 bin turistin ilçeye çekebileceğini söyledi. İlçe belediyesinin maddi kaynaklarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Başkan Ada, turizm potansiyelinin özellikle Ulubey Kanyonları ve cam terasın daha çok tanıtılmasıyla artırılabileceğine dikkat çekti. Destek beklediklerini ifade eden Ada, "Ulubey Kanyonu uzunluk olarak dünyanın en büyük 2. kanyonudur. Bugüne kadar pek bilinmeyen kanyon, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ile buna bağlanan onlarca büyük yan kanyonlardan oluşur. Ulubey Çayı, bütün kanyonu adeta saklı bir cennete çevirmiştir. Ulubey Kanyonu Uşak il merkezinden 30 km mesafededir. Kanyona ulaşmak için ise Uşak merkez istikameti dışında Manisa - Alaşehir yolu kullanılır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Rıza Ada Ulubey Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title