Haberler

Bardakoğlu: Cemevinin Caminin Alternatifi Gibi Sunulması Yanlış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Cemevinin, Caminin Alternatifi Gibi Sunulmasının, Aleviliği Müstakil Bir Din Haline Getireceği ve Ezici Çoğunluğu Camiyi İbadethane Olarak Kabul Eden Alevileri Müslümanlıktan Koparacağı İçin Yanlış Olduğunu Belirterek, 'Bu Talep, Müslümanlar Arasında Tefrikanın Körüklenmesine ve Meydana Getirilen Ayrılığın Giderek Kemikleşmesine de Yol Açar' Dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, cemevinin, caminin alternatifi gibi sunulmasının, Aleviliği müstakil bir din haline getireceği ve ezici çoğunluğu camiyi ibadethane olarak kabul eden Alevileri Müslümanlıktan koparacağı için yanlış olduğunu belirterek, ''Bu talep, Müslümanlar arasında tefrikanın körüklenmesine ve meydana getirilen ayrılığın giderek kemikleşmesine de yol açar'' dedi.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın, konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergesine Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu yazılı yanıt verdi.

Bardakoğlu, ''İslam tarihinin hiçbir döneminde, kendisini İslam içinde görüp de camiye alternatif başka bir ibadethane kuran mezhep ve tarikat olmadığı gibi, tasavvufi adap ve erkanın yürütüldüğü mekanlar, hiçbir zaman caminin alternatifi bir ibadethane olarak algılanmamış ve isimlendirilmemiştir'' dedi.

Aleviliği, ''Anadolu'nun mistik ve sufi geleneği içinde ortaya çıkan, yazılı kaynaklardan daha çok, büyük ölçüde kültürel öğeleri içeren ve şifahi yolla ve çeşitlenerek bugüne gelmiş, İslam içi bir inanış ve yorum biçimi'' olarak tanımlayan Bardakoğlu, tarihte de böyle algılandığını ifade etti.

Bardakoğlu, ''Cemevleri de özgün, kültürel ve mistik kimliği ve misyonu bulunan ve bize ait olan bir zenginliğimizdir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title